Ortak Sınavların Detayları Neler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023-2024 Eğitim öğretim yılı içim tüm okullarda, ortak yazılı sınav yapılması kararı alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, ortak yazılı sınava ilişkin detayları, resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Yayınlanan yönergeye göre, ortak yazılı sınava dair detaylar belli oldu.
 

İşte detaylar!
Ülke, il ve ilçe geneli yapılacak olan yazılı sınavlar hariç, okullar tarafından yapılacak tüm sınavlar açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacak.
Öğrenci cevapları puanlanırken, sınıf geneli, kanaat oluşturacak şekilde ya da öğrenci düzeyinde yapılacak.
Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak.
İlkokullarda, kısa süreli, hazırbulunuşluk , deneme ve tarama sınavları dahil hiçbir ad altında sınav yapılamayacak.
İlkokullarda sınıf öğretmeninin yanında branş öğretmenlerinin derse girmesi durumunda, ölçme ve değerlendirme çalışmaları bu yönerge hükümlerine göre yapılacak.
Ortak sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrencilere mazeret sınavı yapılabilecek.
Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50 , dinleme sınavlarının %25 ve konuşma sınavının %25 i alınarak hesaplanacak.
Türk dini ve edebiyatı dersinin sınav puanları; yazılı sıanvın % 70 i, dineleme sınavının %15 i, ve konuşma sınavının %15 i alınarak hesaplanacak.

Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavlarda, sorulara verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Nazilli Haber

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak