Okul Puanının LGS'ye Katkısı Var mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuk LGS de iyi bir puan yakalayamazsa ortalamasına göre alan okul seçecek. Yüksek ortalamayla alan okul, daha iyi oluyor.
85 90 biraz düşük. Ortalama 95 üstüne çıkarmaya çalışsın çocuk ne kadar yüksek ortalaması olursa, çocuk için avantaj. LGS puanı ile yerleşemeyenler ortalamasına göre lise arayışına girecekler. Burada da başvurulan okulda "tabi kontenjan sınırı" bulunmaktadır.


 En yüksek ortalaması olanlardan başlayıp kontenjanı dolduruyorlar. Çocuğunda bu kontenjan içine girebilmesi gerekir. Ortalama ile de yerleşmek bayağı sancılı bir süreç oluyor. Öğrenciler okul not ortalamalarını yükselte bildiği kadar yüksek tutmasında fayda bulunmaktadır. Örnek: "O okula başvuranla sizin çocuğunuzun ortalaması aynı olsa dahi, bu defada okula devamsızlığı ve yaşa bakılıyor. Okula hangisi az devamsızlık yapmışsa o çocuk diğer çocuğun önüne geçiyor veya devamsızlıkları da eşitse bu defada yaşa bakıyorlar. Kim kimden daha küçük o alıyor sıralamayı. En iyi avantaj ortalamasını yükselte bildiği kadar yükseltsin ortalamayla alan iyi okulların sınırı en az 95 oluyor yani, 95 altı olan kişi bu okula başvurması zaten kafadan elenmesi oluyor.

Tabi 80 85 lede alan okullarda bulunmaktadır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak