Öğretmenler Sınav Mı İstiyor Ne İstiyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Meb Bakanı Mahmut Özer Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı için "Öğretmenler memnun, sosyal medayada manipülasyon var" demiş! Bu açıklama Meb Bakanının  öğretmenlerden ne kadar uzak olduğunun tescili gibi oldu onu öğrenmiş olduk. Peki bu makam için Bakanın yeterliliği var mı onu hâlâ bilmiyoruz!
Ögretmenler sınav istemiyor, düşürüldüğü durumdan durumundan da memnun falan değil. Mebbiste yada Öba da bir anket yapılarak kimin manipilasyon yaptığı görülür zaten. Varsa cesaretniz buyrun ne bekliyorsunuz tüm tartışmaları bitirin. 
Şu net olarak biliniyor ki maddi olarak zor durumda bırakılan öğretmenlerimizin bir çoğu neredeyse tamamına yakını açlık sınırına varan maaşlara mecbur bırakıldığından istemeye istemeye de olsa bu sınava ekonomik gerekçelerle başvurmak zorunda kalmıştır. Kimse bu sınavla "uzman" falan olmayacak. Sadece bazı öğretmenlerimizin birazcık maaşı artacak o kadar. Bu bu kadar netken kim hangi alemde yaşıyor anlamış değiliz. Bakan hâlâ   şirketlerin zenginlerin mühendislerin aleminden bizim alemimize geçecek de biz de göreceğiz. Kendi öğretmen camiasından bu kadar kopuk  bir Bakan olabilir mi? .
Öğretmenlerimiz tüm itiraz ve çekincelerine rağmen kişisel ve mesleki gelişimine doğru düzgün katkısı bulunmayan çoğu faydasız ve bunaltıcı bu sözde eğitim işkencesine maruz bırakılmıştır. Öğretmenlerin tatilleri ile birlikte böyle giderse iş verimleri de mahvedilecektir.
Hâlâ bu garabet sınavda ısrar edilerek ne amaçlanıyor? Bu sınav stresi ve uğraşı ile egitim felç edilmektedir. Her sene bu zulmü öğretmenlere reva görmek sadece içimizden bazılarına o da emeklilikte maaşlara  yansımayacak iyileştirmenin dışında kime ne fayda sağlayacak, kime ne kazandıracaktır! 
Ekonomik şartların zorlaştığı bu dönemde öğretmenleri her sene sınavla zam alabilme kaygısına sokmak öğretmeni eğitimden uzaklaştırır. Eğitime öğrenciye odaklanmayı teşvik edeceğimize çoğu unutulmaya mahkum kimseye pek bir faydası olmayacak sınava çalışmaya teşvik ederek Meb kendi ayağına sıkmaktadır.
Ayrıca bakanlık resmi olarak eğitim için ek süre verilmeyeceğini belirtmesine rağmen videolara ek süre vermiştir. Bu bizlerin istersek bakanlığı tüm bu yanlışlarından döndürebilecegimizi de göstermektedir. 
Yaz döneminden itibaren sosyal medyada ve diğer alanlarda öğretmenlerin sesini duyurmaya çalışması sonucu bir sinerji oluştu. Devamını getirebilirsek bu sınavın iptal olup her öğretmene maaş zammı yapılacağını düşünüyorum. Yoksa işimiz bu haliyle zor gibi, bu haksız ve hukuksuzluğu şimdi kabullenirsek bu kötü bir alışkanlığa dönüşüp bizleri ileride daha çok mağdur edecektir. Ortak değerlerimiz olan hak ve adalet için bir araya gelemeyeceksek ne zaman bir araya geleceğiz!
Öğretmenler çok şey mi istiyor. Hak kayıplarının ve itibarının geri verilmesini istiyor. Kaybettirdiklerinizi elinden aldıklarınızı geri istiyor fazladan bir şey istemiyor. 
Biz de; bizim dilimizden anlayacak, aynı cenderelerden geçmiş, bizim içimizden bizden biri olan eğitim camiasından çıkmış "Bakanlar" istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz?
Öğretmenler sınav falan istemiyor, durumundan da öyle belirtildiği gibi memnun falan da değil. Ögretmenler maddi kaygılarla yıpranmayacak bir ücrete kavuşup kendisini eğitime vermek istiyor. Ücretli sözleşmeli kadrolu ayırımının haksızlık yapılmadan çözümünü istiyor. Öğretmenevlerinin asıl sahibi olan öğretmenlere tahsisini istiyor. 
Ögretmenler ne istiyor? Hak istiyor Adalet istiyor. İstiyor ama ne hikmetse istedikleri degil de istemedikleri dayatılıyor. 
Anlamayan yada anlamamazlıktan gelenler için tekrar ediyoruz. Öğretmenler çalisma ortam ve huzurunu bozacak çoğu gereksiz bilgiler yığınından ibaret olan bu sınavın iptal edilmesini ve yoksulluk sınırının 25 binlere dayandığı şu ortamda herkese oldugu gibi maaşlarına sınavsız acil zam yapılmasını istiyor. 
Ezcümle ögretmenler ne istiyor? Hak istiyor Adalet istiyor!

Alıntı: Salih S Aygüneş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak