Mülakat Puanı Yazılı Puanı Altında Verilebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mülakatlarda puan verilerken, yazılı puan altında bir puan verilebiliyor mu? Mülakat puanı yazılı puandan düşük olabilir mi? Yazılıdan yüksek puan alıp, mülakattan düşük puan alma uygulaması devam ediyor mı? Milli Eğitim Bakanlığında, yazılı puandan düşük mülakat puanı verilebilir mi?
Önceki Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK'UN "SINAV puanı altında mülakat puanı verilmesini adaletli bulmuyorum..." beyanı üzerine o dönemde SINAV PUANININ altında hiçbir adaya MÜLAKAT puanı verilmedi. Şimdi ki MEB BAKANIMIZ Sn. Yusuf TEKİN'in de  atamalarda " MÜLAKAT OLMAZSA OLMAZ.." şeklindeki beyanı MÜLAKAT PUANININ sınav puanının altında verilebileceği konusunda bizlere mesaj veriyor... diyebiliriz.

Peki Mülakatlarda En Az Kaç Puan Verilir?
Mülakata giren adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için, yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

 

Sözlü mülakat puanı ne kadar etkiler?
Mülakat puanı da atama puanına yüzde 50 oranında eklenecek. Diyelim ki bu aday mülakattan da 50 aldı (verildi!), sonra bunun yüzde 50'si yani 25 puan atama puanına eklenecek. KPSS ve mülakat puanlarının toplamı (45+25=70) kişinin atamaya esas puanı olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak