Lise Sınavlarının Nasıl Yapılacağı Belli Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salgına özel sınav geliyor. Son günlerde binlerce lise öğrencisi okullarda yüz yüze yapılacak olan sınavların iptal olması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. 
Liselerde gerçekleştirilecek olan sınavların salgın döneminde öğrencileri riske atılmaması için sınavların iptali isteniyor. Dün Milli Eğitim Bakanlığından liselerde yapılacak olan sınavlara ilişkin resmi açıklama yapıldı ve sınavların önümüzdeki günlerde, tüm önlemler alınarak sınavların okullarda yapılacağı açıklandı.

İşte sınavlara ilişkin ayrıntılar

Okulların açılmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu ise sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi oldu. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili yaptığı açıklamada sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi için salgın tedbirleri kapsamında tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından öğrenciler sosyal medyada liselerde sınavların iptal edilmesi için kampanya başlattı. Salgın tedbirleri kapsamında tüm tedbirlerin alınarak yapılacağı sınavların bir risk teşkil etmediğine dikkat çeken Eğitimci Ayhan Korkmaz, sınavların önemine vurgu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


SINAVLARA KOVİD-19 AYARI... SEYRELTİLMİŞ SINIFLARDA YAPILACAK

Sınavlar bir sorumluluk ve yükümlülük. Eğer doğru zamanlarda yapmazsanız bu sorumluluk ve yükümlülük katlanarak artar. Zaten seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla ve seyreltilmiş zaman aralıklarıyla bu sınavlar yapılacak. Yani her sınıfı ikiye bölerek sınavları yapacağız. Okullarımızı hangi tedbirlerle açıyorsak sınavlarımızı da aynı tedbirlerle yapacağız. Ölçmeyi yapmadan eksikliklerimizi göremeyiz ve yeni öğrenmeye geçemeyiz. Nerede eksiğimiz varsa oraları tamamlamamız gerekiyor.

Sabah

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak