LGS'de Bina Sınav Komisyonunun Yapacağı İşlemler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Bina Sınav Komisyonu başkanı, Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun sınavla ilgili  yapacağı toplantıya katılır.
2. Toplantıda görüşülen hususlar ve alınan kararlara göre okulda sınav planlamasını ve  organizasyonunu yapar.
3. Sınava girecek öğrencilerin, salon aday yoklama listelerini MEBBİS Modülünden alarak,  sınavdan en az 2 (iki) gün önce öğrencilerin görebilecekleri uygun bir yerde ilan eder.
4. Sınav salonlarını (*) ve salondaki sıraları, sınav oturma planı (**) doğrultusunda  numaralandırarak sınavdan 1 (bir) gün önce hazır duruma gelmesini sağlar ve sınav  süresince salonları kontrol eder.
* 1 nolu salon zemin kattan başlamak suretiyle üst katlara doğru artarak devam eder.
**1 nolu sıra öğretmen masasının önünden başlayacaktır. “S” kuralı gereğince devam eder.
5. Salon görevlilerinin sınav salonlarına cep telefonu ve benzeri iletişim araçları ile  girmemesini sağlar. Sınav öncesinde yapılacak toplantılarda bu hususu özellikle belirtir.
6. Salon görevlileri ile sınav başlamadan en az 1 (bir) saat önce toplantı yaparak salon  görevlilerinin görev ve sorumluluklarını açıklar. Toplantıya katılmayan salon görevlisinin  yerine yedek gözetmenlerden görevlendirme yapar.
7. Toplantıya katılmayan, görevine geç gelen ve/veya sınav kurallarına uymayan personele  sınav görevi vermez. Sınav kurallarına uymayan personeli tutanakla belirleyerek Bölge  Sınav Yürütme Komisyonuna bildirir.
8. Sınav görevlilerinin MEBBİS Modülünden aldıkları Görevli Kartı’nın sınav süresince  görevlilerin üzerinde bulunmasını sağlar.
9. Sınav günü, sınav kutularını/çantalarını il/ilçe sınav evrakı nakil/koruma görevlilerinden tutanakla teslim alır. Teslim alınan sınav kutularının/çantalarının etiket bilgilerini kontrol  eder ve ilgili oturumlara ait olduğunu teyit eder. Sınavın birinci ve ikinci oturumunun başlamasına 30 dakika kala sınav kutularını/çantalarını açıp içindeki sınav paketlerini  sayarak kontrol eder, sorun varsa Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun talimatına göre  işlem yapar.
10. Sınav evrakı dönüş zarfı, cevap kâğıtları, soru kitapçıkları ve salon yoklama listesinin  bulunduğu sınav paketini salon başkanlarına imza karşılığında teslim eder.
11. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrencilerin sınava alınmaması için gerekli  önlemleri alır.
12. Onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan adayların sınav giriş belgelerini sistem  üzerinden alarak onaylar ve öğrenciye teslim eder.
13. Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen öğrencilerin sınava katılmalarını sağlar. Bu öğrencilere ek süre verilmez. İlk 15 dakikadan sonra gelen 
öğrencileri sınav binasına almaz.
14. Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında adayların sınav salonundan çıkamayacaklarını  duyurur.
15. Sınav binasına görevliler haricinde giriş yapılmamasını sağlar.
16. Bütün sınav salonlarında sınavın aynı saatte başlamasını sağlar.

17. Öğrencilerin sınav süreleri sınav giriş belgesinde ve salon yoklama listesinde belirtilmiştir.  Salon görevlilerinin sınav uygulaması sırasında bu sürelere dikkat etmesini sağlar.
18. Yedek salonda sınava alınacak öğrenci olması durumunda, sınav süresinin ve varsa sınav  tedbir hizmetinin tespiti için bu öğrencilere ait sınav giriş belgelerini, e-Okul sisteminde 
 açılacak olan “Yedek Salonda Sınava Girecek Öğrencilerin Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Giriş Belgesi” raporundan alarak  salon görevlilerine verir.
19. Sınav sırasında gerekmedikçe yedek sınav paketini kesinlikle açmaz. Yedek sınav paketini Bina Sınav Komisyonunun bulunduğu yerde muhafaza eder. Sınav bitiminde sınav paketini  "sınav güvenlik dönüş kutusuna/çantasına" koyar. Yedek salonda sınava girecek aday  olması veya beklenilmeyen bir durumla karşılaşılması hâlinde yedek sınav paketini açar ve  kullanılan sınav evrakı için ayrıntılı olarak tutanak düzenler. Düzenlenecek tutanakta; bina 
bilgileri, yedek sınav paketinin açılış saati, yedek sınav paketinin açılma nedeni, paketten  çıkan sınav evrakı sayısı ve kaç adet sınav evrakı kullanıldığı açıkça belirtilir. Bina Sınav 
Komisyonu tarafından imza altına alınan tutanak, varsa kullanılmayan sınav evrakı (cevap  kâğıdı, salon yoklama listesi) ile birlikte sınav güvenlik dönüş kutusuna/çantasına konulur.
20. Sınav sırasında, sınavın akışını bozmayacak şekilde salon görevlilerini kontrol eder,  gerektiğinde uyarır, sınavın sorunsuz yapılmasını sağlar.
21. Salon görevlilerine sınav evrakı dönüş zarfının sınav salonundan dışarı çıkarılmadan  kapatılması gerektiği hususunu duyurur.
22. Sınav bittikten sonra, salon başkanları tarafından getirilen ve içinde cevap kâğıtları, salon  yoklama listesi ve varsa diğer evrakın (tutanak vb.) bulunduğu ağzı kapatılmış sınav evrakı  dönüş zarfı ile soru kitapçıklarını imza karşılığı teslim alır. (Soru kitapçıkları sınav evrakı  dönüş zarfına konulmayacaktır.)
23. Sınav evrakı dönüş zarflarını salon sıralı olarak ait oldukları sınav güvenlik  kutularına/çantalarına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kilitleyip il/ilçe sınav evrakı  nakil/koruma görevlilerine tutanakla teslim eder.
24. Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun vereceği diğer görevleri yapar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber