LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1.Okullar yüzdelik dilimlerini açıklayacak mı? 
Cevap: Hayır. Okulların kendilerinin herhangi bir yüzdelik dilim açıklamayacağını bilin. MEB'in internet sayfasında yer alan tercih robotu ile başka sitelerdeki okulların taban puanları ve yüzdelik dilimler 2022 LGS sonucunda oluşan yüzdelik dilimler ve taban puanları. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak yüzdelik diliminizin yakın olduğu okulları tercih etmelisiniz. %8 deyseniz %1 lik okulu tercih etmek, sadece hayal olarak kalacaktır. 
 

2.İl geneli mi, Türkiye geneli mi önemli? 
 

Cevap: Türkiye Geneli yüzdelik dilimi dikkate almalısınız. Tercih robotunda yayınlananlar geçen yıl o okula girebilen en son öğrencinin Türkiye geneli yüzdelik dilimidir. Türkiye geneli yüzdelik diliminizin, il geneli diliminizden daha iyi olması, ilinizin LGS de başarılı olduğu anlamına gelir. 
 

3. Sınava giren öğrenci sayısı önemli mi? 
 

Cevap: Çok önemli. 2022 de 1200000 civarı öğrenci girmişken bu yıl yaklaşık 1 miyon öğrenci girmesi, 2023 teki öğrencilerin sıralama olarak daha yukarılarda olması anlamına geliyor. %1 lik dilimdeki bir öğrenci 2022 de 12 bininci iken 2023 te 10 bininci olmuştur. 
 

4.Deprem bölgesinde bahsi geçen şehirlerde yaşayan öğrencilere tanınan her 30 kontenjana 2 öğrenci kontenjanı ve bunun diğer öğrencilerden ayrı tutulması bizi etkiler mi? 
 

Cevap: Evet etkiler ve olumlu yönde etkiler. O öğrencilerimizin kontenjan harici tutulması sizin yüzdelik diliminizden daha iyi yüzdelik dilimdek okullara girebilme şansınızı arttırır. 
 

5. Tercihlerimize ne kadar yukarıdan başlayıp ne kadar aşağı inebiliriz? 
 

Cevap: Yüzdelik diliminiz kaçsa yarısı değerde başlayabilirsiniz. %6 ise %3 ile %10 ise %5 lik dilimi yazabilirsiniz. Altlara ise yüzdelik diliminizin iki katı değerde okulları yazıp tercih listesini kapatabilirsiniz. %10 luk dilimdeyseniz %20, %8 lik dilimdeyseniz en son %16 lık dilimler yazılabilir garantileyebilmek adına. 

Tercihlerin 3 Temmuzda başlayacağını hatırlatır, çok fazla acele etmeden yazabileceğiniz okulları araştırmanızı tavsiye edebilirim. 

Özgür Gürkan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak