LGS Ebeveynlerine önemle duyurulur.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şu anda bütün LGS ebeveynlerini bir telaş sardı. Özellikle Haziran ve Temmuz ayında boş gecen zamanların telafisini, açığını kapatmak gibi bir telaşa düştü. Bu telaş da birçok yanlışı ve ister istemez de tepkileri beraberinde getirmeye başladı.
  Şunu unutmamak gerekli. Geçen seneki 8. sınıflar okuldan yarım dönem uzak kalmışken Bu dönemin 8. sınıfları yaklaşık 1,5 yıldan beri okuldan da, derslerden de, düzenli Çalışmadan da uzak kaldılar. Hatta birçoğu masa başına oturup ders çalışmayı unuttular.
  Şimdi ise ebeveynler sanki süreç normalmiş, okullar sanki 3 hafta önce kapanmış gibi çocuklardan sistemli, yoğun bir tempoya girmesini bekliyor. Bu da çocukların sürece nefretle ve öfkeyle başlamasına sebep oluyor. Aile içi ilişkiler, ebeveyn - çocuk ilişkileri şu süreçte inanılmaz derecede gerilmiş durumda. 
   Bu sürece Haziranda çalışmaya başlayan, iki aydan beri düzenini, sistemini kurmuş olan çocuklar çok daha avantajlı. Fakat bu öğrencilerde bile okulların açılmasının telaşı ve kaygısı var. Çünkü 1,5 yıldan beri okul yüzü görmediler. Hatta ve hatta arkadaşlıklar bile unutuldu.
  Özellikle ebeveynlerin en büyük hastalığı olan çocuklarını ve kendilerini başkasıyla kıyaslama alışkanlığı bu dönemde çok oluyor. Bu vakte kadar hiç çalışmamış öğrencilerin ebeveynleri kendilerini ve çocuklarını hazirandan beri sistemini ve düzenini kurmuş olan ebeveynlerle kıyaslayıp hızlı bir giriş yapma derdine düşüyorlar. 
   İşte kıyamet burada kopuyor.  Başkalarına bakıp atı alan Üsküdarı geçti demek, çocuğa çok yoğun bir program yüklemek yapılan en büyük yanlış oluyor. Özellikle başkalarına bakıp çocuklarının 1,5 yıIdan beri okul yüzü görmediğini unutuyor.
  Ne olursa olsun, hangi dönemde başlarsanız başlayın bu işin Oryantasyon süreci 4-6 hafta. Masa başını unutan, dersten bu kadar süre uzak kalan çocukları günde 4-5 Saatlik programa hiçbir şey olmamış gibi adapte olmalarını beklemek çok büyük bir hatadır. Ve bu hata çocukların sınava başlamadan sınavı kafalarından silmesine sebep oluyor. 
Geç bile olsa oryantasyon ve motivasyon dönemini iyi planlamak gerekir. Geç kalmış olmak bu dönemin yaşanmayacağı anlamına gelmez. Doğru planlama geç de Olsa sonraki dönemleri kurtarır ve açıkları kapatabilir. Ama geç kaldık telaşıyla yapılan hatalar ve baskılar sonraki dönemlere  ulaşmadan noktanın konulmasına sebep olur. 
Özellikle ebeveynlerin evde öğretmenlik rolüne bürünmeye çalışması, şu süreçte çocuklarının çalışmasını sadece soru sayısına bakıp hüküm de bulunmaları daha da büyük krizleri beraberinde getiriyor. Panik ortamı asla çocuğun ders çalışmasına sebep olan bir ortam değildir. Asla Oryantasyon dönemini, adaptasyon sürecini es geçmeyin. Bu süreci ne olursa olsun doğru planlamanız çok önemli. Aile içi ilişkilerin yıpranması sınav maratonunda çocuğa en büyük darbe oluyor . Bunu da unutmamak gerekli.
 

Alıntı: https://www.instagram.com/cocuk_egitimi_ve_psikoloji/?igshid=5gzmd1sa5rda&fbclid=IwAR1zSgmh_Hne-E_LQ1ReDNa6Nl6BKBy8Y-03JfGzts8DjeKHh4zyzKYUgP8

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber