Kelebek Sınav Sistemi Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı, kelebek sınav sistemi nedir? Kelebek sınav sistemi nedir ve nasıl yapılıyor? Kelebek sınav sistemi ne zaman uygulamaya geçecek? Kelebek sınav sistemi nasıl oluyor? Kelebek sınav sistemine örnekler nelerdir? Kelebek sınavı tüm okullarda mı yapılacak? Kelebek sınav sistemine ilişkin detaylar haberimizde

Son edinilen bilgilere göre, MEB okul sınavlarını kelebek sistemi olarak gerçekleştirecekmiş. Peki nedir kelebek sınav sistemi?

Kelebek sınav sistemi, okullardaki şubelerin karışımı demek. Öğrenci kendi sınıfında değil karışık sınıflarda, sınava girmesi demektir. Öğrenciler sınav saatine kadar hangi sınıfta sınava gireceği söylenmemekte olup, hangi sınıf ve sırada sınava gireceği sınavdan az önce bildirilmektedir.

Kelebek Sınav sisteminde oturma düzeni nasıl yapılıyor?

Aynı sınava giren öğrencilerin yan yana, arka arkaya ve çapraz oturmalarına fırsat vermeyen sistemdir. Bu sistem ile; - Yapılan sınavlarda öğrenciler her sınavda başka bir sınıf ve sırada oturur. - Öğrenci sınav kâğıtları, öğrencilerin adına basılı bir şekilde öğrenciye verilir.

Kelebek sınav sisteminin faydaları nelerdir?

Kelebek sınav sistemi aslında yeni bir uygulama değildir. Ülkemizde bir çok okulda, kelebek sınav sistemi uygulaması yapılmaktadır. Kelbek sınav sistemi sayesinde öğrencilerin, kopyadan uzak durması sağlanmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak