Deprem Farkındalık Eğitimi Sınav Soruları ve Cevapları 2024

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1) Katılımcılar eğitim programını beğendiler mi sorusu, Kirkpatrick Değerlendirme Modeli'nde yer alan hangi temel düzeyi ifade etmektedir?

A) Öğrenme

B) Davranış

C) Sonuçlar

D) Reaksiyon

E) Hedef

Donald Kirkpatrick tarafından geliştirilen Kirkpatrick Değerlendirme Modeli, hedef odaklı bir yaklaşım benimser. Bu model, eğitim programlarını değerlendirmek için dört temel düzey içerir, bu düzeyler şunlardır:

Tepki (Reaksiyon)
Öğrenme
Davranış (Transfer)
Sonuçlar (Etki)

Eğitim programına katılanların programı beğenip beğenmedikleri sorusu, bu modelde yer alan "tepki" düzeyine aittir.
Bu bağlamda doğru cevap D'dir.

2) Depremden sonra bu afetten etkilenen kişilere psikolojik destek verilmesi afet yönetim sürecinin hangi aşamasıdır?

A) Azaltma/sakınım

B) İyileşme

C) Tepki 

D) Farkındalık

E) Hazırlıklı olma

İyileşme evresi, bir afet sonrasındaki süreci kapsar ve afetzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından başlar. Bu aşamada gerçekleştirilen eylemler arasında tıbbi ve psikolojik destek, sigorta ve kamu sektörü ödemelerinin sağlanması, hasar gören özel mülklerin, kamu mallarının ve altyapının onarımı, afet bölgesinde oluşan enkazın uzaklaştırılması gibi önemli adımlar yer almaktadır.
Bu bağlamda doğru cevap B'dir.

3) Kirkpatrick dört düzeyli değerlendirme modelinde bazı uygulamalarda beşinci aşama olarak kullanılan model hangisidir?

A) Beklentilerin Getirisi

B) Eğitim getirisi

C) Tepki

D) Yatırımın Getirisi

E) Öğrenme

1980'li yıllarda, Dr. Jack J. Philips, Kirkpatrick modeline "Yatırımın Getirisi" (ROI - Return of Investment) aşamasını ekleyerek modeli zenginleştirmiştir. Philips, bu analizin farklı bir seviye olduğunu savunsa da, bu birimin amaçları açısından Yatırımın Getirisi analizi, Kirkpatrick'in dördüncü düzey Sonuç Değerlendirmesi içinde kabul edilebilir bir unsur olabilir. Kirkpatrick'in dört düzeyli değerlendirme modeli, özellikle özel firmalar ve şirketlerin personeline sunduğu eğitim programlarının değerlendirilmesinde en yaygın kullanılan modeldir. Bazı uygulamalarda ise ROI, beşinci aşama olarak da kullanılabilmektedir.
Bu bağlamda doğru cevap D'dir.

4) Bloom Kişisel Becerileri 6 adımda ele almıştır. Bu adımlardan yaratma aşağıdaki şıklardan hangisinde tanımlanmıştır?

A) Öğrenenler yeni bir ürün, süreç veya bakış açısı oluşturur.

B) Öğrenenler öğrendiklerini yeni ve farklı bir şekilde kullanır.

C) Öğrenenler görüşlerini, kavramları veya süreçleri hatırlar.

D) Öğrenenler görüşleri; kavramları veya süreçleri hatırlar.

E) Öğrenenler görüşleri, kavramları veya süreçleri açıklar.

Bloom'un kişisel becerileri altında yer alan altı adımdan biri olan yaratma, bireyin yeni bir ürün, süreç veya bakış açısı oluşturarak öğrenilenleri kullanmasını ifade eder.
Bu bağlamda doğru cevap B'dir.

5) Bireylerin, duyu organları yoluyla çevreleri ile girdikleri etkileşim sonucu davranışlarında meydana gelen uzun süreli değişikliklere ne ad verilir?

A) Öğretme

B) Öğrenme

C) Öğretim

D) Eğitim 

E) Yetiştirme

Bireyler, duyu organları aracılığıyla çevreleri ile etkileşimde bulunduklarında ortaya çıkan uzun vadeli değişikliklere, öğrenme olarak adlandırılan bir süreçle yanıt verirler. 
Bu bağlamda doğru cevap B'dir.

Kaynak: Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
Deprem Farkındalık Eğitimi Sınav Soruları Ve CevaplarDeprem Farkındalık Eğitimi Sınav Soruları Ve CevaplarıDeprem Farkındalık EğitimiDeprem Farkındalık Eğitimi Sınav SorularıDeprem Farkındalık Eğitimi SınavDeprem Farkındalık Eğitimi CevaplarıCevaplarıSorularıDeprem Olmadan Biz Hazır OlalımDeprem Sonrası İlk 6 SaatAfet Farkındalık EğitimiHareket Engelliler Için TahliyeGörme Engelliler Için Deprem Anında Doğru Davranışlarİşitme Engelliler Için Deprem Anında Doğru Davranışlarİş Yerleri İçin Afet Farkındalık EğitimiAcil Durum Ve Afet Farkındalık Eğitimi DersiUZAKTAN EĞİTİM KAPISI DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMİDEPREM ÖNCESİ SINAV SORU VE CEVAPLARIDEPREM ANI VE SONRASI SINAV SORU VE CEVAPLARIDEPREMLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER SINAV SORU VE CEVAPLARIUzaktan Eğitim Kapısı Deprem Farkındalık Eğitimi Sınav Soruları Ve CevaplarıKulağın Dışarıdan Görünen Kısmına Ne DenirMütevatir Haber NedirHangisi Hint Alt Kıtasında Yetişen Alimlerden Biri Değildir?Kuranı Kerimde Peygamberlere Ait Dua örneklerine Yer Verilmesinin NedenleriDeprem Ve Acil Durum Yönetimi2023 Afet Farkındalık EğitimiAfet Farkındalık Eğitimi 20232023Uzaktan Eğitim Kapısı Deprem Farkındalık Eğitimi 2023AFAD Farkındalık Eğitimi Belgesi Ne Işe Yarar? AFAD Eğitimleri Nelerdir?Deprem Farkındalık Eğitim Programı CevaplarıDeprem Farkındalık Eğitim Programı Sınav CevaplarıE Insan Deprem Farkındalık Eğitimi Sınav Soruları Ve CevaplarıDeprem Farkındalık Eğitim Programı Sınav Soruları VeE-insan Deprem Farkındalık Eğitimi Soruları Ve CevaplarıE Insan Deprem Farkındalık Eğitimi CevaplarıDeprem Farkındalık Eğitimi Sınav Soruları Ve Cevapları 2024Uzaktan Eğitim Kapısı Deprem Farkındalık Eğitimi 2024Deprem Farkındalık Eğitimi 2024

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak