Deneme Sınavları Yararlı mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okullarda yapılan deneme sınavları, yararlı mı, yoksa zararlı mıdır? Deneme sınavı kalkacak mı? Deneme sınavları kaldırılmalı mı? Deneme sınavları öğrencilere zarar veriyor mu? Deneme sınavı olmazsa ne olur? Okullarda deneme sınavı ne zaman kalkar?

Deneme sınavları, eğitim veya öğrenme sürecinde, öğrencinin bilgi, beceri ve yeteneğinin ölçülmesi amacıyla yapılan bir tür testtir.  Deneme testlerinin yapılma nedeni, eğitim hayatlarında sınava tabi tutulacak olan öğrencilere, sınav sürecinde neler hissedecekleri, nasıl sorularla karşılaşacakları ve sınavda yapmamaları gereken hataları göstermektedir.

 Ayrıca deneme sınavları sayesinde, öğrencinin kendini geliştirmesi ve sınava daha iyi hazırlanmasında yardımcı olmaktadır.

Peki deneme sınavları gerçekten gerekli mi? 

Ülkemizde eğitim hayatı sürekli sınavlardan oluşmaktadır. Sınava dayalı bir eğitim sisteminde bulunan çocuklarımız maalesef, "Bilim, Sanat, Müzik, Spor" derslerinden ihmal ediliyor".

Yarış atı gibi sürekli sınava maruz kalan çocukların, asıl almaları gereken eğitimler ülkemizde yeterince verilmiyor. Çünkü ülkemiz sınav odaklı eğitim sisteminde. 
Tamamen sınava dönük bir baskı, aynı zamanda psikolojisi bozuk sınav dayanıklı bir nesil yetiştirdiğimizin farkında bile değiliz.

Sınav odaklı eğitim sisteminden vazgeçilip, özellikle deneme sınavları kaldırılmalıdır. Hafta sonu sınav odaklı kurslar kaldırılmalıdır. Deneme sınavları çocuklarımızın hem bedensel, hem de zihinsel sağlığını bozuyor. Bunların yerine çocuklarımız, sanat Müzik gibi faaliyetlerle sağlıklı büyümelidir
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak