BİLSEM Ön Değerlendirme Nasıl Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Yerleştirme Sınavı (BİLSEM) ön değerlendirmeleri, başlıyor. BİLSEM'e katılacak olan öğrencilerin, dikkat etmesi gerekenler neler? BİLSEM ön değerlendirme nedir ve nasıl yapılır? BİLSEM ön değerlendirmede, neler yapılıyor? BİLSEM ön değerlendirmeye nasıl hazırlanmak gerekiyor?
 

BİLSEM Ön Değerlendirmeye Katılacak Olanların Dikkatine!
 

BİLSEM Ön Değerlendirme uygulaması tablet üzerinden yapılacak olup ortalama 45 dk sürmektedir. Ancak bazı öğrenciler uygulamayı erken bitirebilir ve erken çıkmasını gerektirecek durumlar oluşabilir. Bu nedenle uygulama süresince uygulamanın yapıldığı binadan uzaklaşamaz.

Öğrencilerin uygulamaya girerken yanlarında fotoğraflı – ıslak imzalı giriş belgesi ve T.C. kimlik kartını getirmek zorundadır. Bunun dışında sadece su getirebilirler. Bunun dışında kalem, silgi, saat, hesap makinesi vs. kesinlikle getirilmemelidir.

Uygulamaya girecek öğrencilerin yaş gruplarının küçük olması ve daha önce tablet tecrübelerinin olmaması tedirgin olmanıza sebep olmamalıdır. Çünkü uygulama başlamadan önce öğrenciler için örnek uygulamalar izletilecek ve alıştırma sorularını çözmeleri sağlanacaktır. Ayrıca alanında uzman gözetmen öğretmenlerimiz her türlü teknik konuda uygulama süresince salonlarda hazır bulunarak destek verecektir.

Ön Değerlendirme Uygulamaları tüm ülkede tamamlandıktan sonra, 18 Nisan 2024 tarihinde sonuçları açıklanacaktır. Bu uygulamanın bir sınavdeğildir, öğrencilerin var olan yeteneklerini değerlendiren bir uygulamadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak