Bakan Tekin'den Açık Uçlu Sınavlara İlişkin Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"Açık uçlu sınavları getirdik"
Bakan Tekin, Bakanlık olarak okumaktan ziyade seçenekler arasında tercih zorunluluğuna götüren sınavlarla ilgili önlemler aldıklarını ve çoktan seçmeli sınavlar yerine açık uçlu sınavları getirdiklerini hatırlattı.
 
Okuma becerilerinin gelişmemesinin çocukların kendilerini ifade etmeyle ilgili problemler ortaya çıkardığına dikkati çeken Tekin, bunun sadece okullarda başarı için değil, bazı toplumsal sorunların merkezini oluşturduğunu bildirdi.
 
Kendini ifade edemeyen çocukların, evde ebeveynleriyle, sokağa çıktıklarında toplumsal yaşamla, okulda ise eğitim sistemiyle ilgili sorunlar yaşadığını anlatan Tekin, bu nedenle ikinci adım olarak da çocukların kendilerini ifade etme becerileri üzerine odaklandıklarını söyledi.
 
Bakan Tekin, bu kapsamda Türkçe okuma, dinleme, anlama ve konuşma becerilerini geliştirmek üzere önlemler aldıklarını belirterek "Ana dil becerilerinin gelişmiş olması, çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmesi, millî şuur ihtiyacımızı ve toplumla karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde en başat tedbirlerden biri olacaktır. Bunu en başta toplumsal sorunlara çözüm üretme anlamında bir proje olarak görüyorum ve önemsiyorum." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber