6. ve 9. Sınıf Türkçe ve Matematik Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Ülke genelindeki ilk ortak sınavlar, 6. sınıf "Türkçe-Matematik 26 Aralık 2023 Salı Günü. 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Matematik 27 Aralık 2023 Çarşamba Günü yapılacak. 
Bakanlıkça hazırlanan sorular, okullara teslim edilecek ve sınav okul tarafından yapılacaktır. Sınav evrakı, il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek.
Zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak.
Eksik öğrenme görülen konu ve kazanımlar için ders içinde telafi değerlendirmeleri yapılacak ancak gerek ülke geneli gerek il ve ilçe geneli ortak sınavlarda öğrencilerin sıralanması, okulların karşılaştırılması gibi uygulamalardan kaçınılacak.
Amaç, eğitim müfredatının uygulanmasında birlik sağlamak ve öğrencilerin geçerli, güvenilir ölçme araçları ile değerlendirmesine olanak sağlamak olacak.
Ülke, il veya ilçe geneli ortak sınavların sonucuna göre öğrenci toplu listeleri yayınlanmayacak. Okullar arası karşılaştırmalı veri çıkarılmayacak. 
Amaç, eğitim müfredatının uygulanmasında birlik sağlamak ve öğrencilerin geçerli, güvenilir ölçme araçları ile değerlendirmesine olanak sağlamak olacak. Ülke, il veya ilçe geneli ortak sınavların sonucuna göre öğrenci toplu listeleri yayınlanmayacak. Okullar arası karşılaştırmalı veri çıkartılmayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber