4. Sınıflarda Etkinlik Puanı Nasıl Verilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlkokul 4. sınıflarda, hangi derslerden kaçar yazılı sınav yapılmaktadır? 4. Sınıflarda kaç yazılı sınav yapılıyor? 4. Sınıflarda tüm  derslerden yazılı sınav yapılıyor mu? İlkokullarda yazılı sınav hangi derslerden yapılıyor ve  etkin katılım puanı verilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, her dersten minimum 2 sınav, ders saati 3 ve üstün olanlara 3'er tane etkinlik notu verilmektedir. 
Yönetmeliğe göre İlkokul 4. Sınıflarda sınav uygulaması şu şekilde yapılmaktadır?

Ölçme ve değerlendirmenin niteliği ve sayısı
MADDE 22 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere;
a) (Değişik:RG-31/1/2018-30318) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir. Ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince hazırlanır.
b) Öğretmenlerce yapılan sınavlarda farklı soru tiplerine yer verilir. Soruların konulara göre dağılımı yapılırken ağırlığın bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan olmak kaydıyla geriye doğru azalan bir oranda ve dönem başından beri işlenen konulardan seçilir.
c) Sınavlardan önce, sorularla birlikte cevap anahtarı da hazırlanır ve sınav kâğıtları ile birlikte saklanır. Cevap anahtarında her soruya verilecek puan, ayrıntılı olarak belirtilir. Sınav soruları, imkânlar ölçüsünde çoğaltılarak öğrencilere dağıtılır.
ç) Kopya çeken öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve puanla değerlendirilmez. Ancak, dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalama alınırken sınav sayısına dâhil edilir. Ayrıca bu durum, ders öğretmenince okul yönetimine bildirilir.
d) (Ek:RG-31/1/2018-30318) İl veya ilçe bazında ilgili zümre kararıyla ortak sınavlar yapılabilir.
e) (Ek:RG-31/1/2018-30318) Gerektiğinde Bakanlıkça ülke veya bölge bazlı olarak ortak sınavlar yapılabilir.
f) (Ek:RG-31/1/2018-30318) Ortak sınavların uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Yönerge ile belirlenir.
(2) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere ders yılında istedikleri ders veya dersler

Anahtar Kelimeler:
4. Sınıflarda Hangi Dersten Kaç Yazılı Yapılıyor?4. Sınıflarda Hangi Dersten Kaç Yazılı YapılıyorIlkokullarda Yazılı Sınav Yapılıyormu4. Sınıflarda Yazılı Sınav Yapılıyormu4. Sınıflarda Etkinlik Puanı Nasıl Verilir4. Sınıflarda Etkinlik Puanı Neye Göre Verilir4. Sınıflarda Etkinlik Notu4. Sınıflarda Sınav Yapılıyormu4. Sınıflarda Sınav Oluyormu4. Sınıflarda Yazılı Sınavİlkokul 4.sınıfta Ve Ortaokullarda Hangi Dersten Kaç Yazılı4. Sınıflarda Hangi Dersten Kaç Sınav Yapılır?4. Sınıflarda Hangi Dersten Kaç Sınav Yapılır4 Sınıf Yazılıları Kaç Tane?4 Sınıf Yazılıları Kaç Tane4 Sınıfta Hangi Dersten Kaç Yazılı Yapılır?4 Sınıfta Hangi Dersten Kaç Yazılı Yapılır4 Sınıf Hangi Derslerden Sınav Yapılacak?4 Sınıf Hangi Derslerden Sınav Yapılacak4 Sınıfta Kaç Tane Ders Içi Katılım Notu Verilir?4 Sınıfta Kaç Tane Ders Içi Katılım Notu Verilir4. Sınıfta Hangi Dersten Kaç Sınav YapılırKaç Ders Içi Etkinlik Notu Verilir4. Sınıflarda Etkinlik Puanı Nasıl Verilir?4 Sınıf Ders Etkinliklerine Katılım Notu Kaç Tane?4 Sınıf Ders Etkinliklerine Katılım Notu Kaç Tane4 Sınıfta Proje Notu Verilir Mi?4 Sınıfta Proje Notu Verilir MiDers Içi Performans Notu Kaç Tane Verilir?Ders Içi Performans Notu Kaç Tane VerilirIlkokullarda Hangi Dersten Kaç Sınav YapılırIlkokullarda Etkinlik Puanı Nasıl VeriliyorIlkokulda Etkinlik Puanı VeriliyormuKaç Tane Ders İçi Etkinliklere Katılım Puanı VerilecekE-okulda Kaç Tane Ders Etkinliklerine Katılım Notu VerilirDers Içi Etkinliklere Katılım Notu Nasıl Verilir?Ders Içi Etkinliklere Katılım Notu Nasıl Verilir4. Sınıf Öğrencilerine Ders Etkinliklerine Katılım Puanı4. Sınıf Kaç Sınav Yapılır4.sınıf Notları Nasıl Girilecek4.sınıf Kaç Not Verilecek4. Sınıf Görsel Sanatlar Sınav Mı Proje MiGörsel Sanatlar Notu Nasıl Verilir4. Sınıf Hangi Derslerden Sınav Yapılır4. Sınıf Görsel Sanatlar Notu Nasıl Verilir4 Sınıf Müzik Beden Görsel Sanatlar Notu Nasıl Verilir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak