2. Dönem Konularından Tüm Öğrenciler Muaf Tutulacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2. Dönem Konularından Tüm Öğrenciler Muaf Tutulacak mı?
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ancak 10 ilimizde büyük bir felakete neden olan deprem sonrasında, deprem olan illerimizde eğitim öğretim 1 Mart tarihine kadar ertelenmişti.
Deprem felaketini yaşayan öğrencilerin bir çoğu, nakillerini farklı illerde farklı okullara aldırdı. Depremden bir şekilde etkilenen öğrencilerin psikolojilerinden dolayı MEB, YKS'ye ve LGS'ye girecek öğrencileri 2. dönem konularından muaf tutma kararı aldı.
Peki LGS'ye ve YKS'ye girecek tüm öğrenciler, 2. dönem konularından muaf mı, yoksa sadece depremzede öğrenciler mi muaf tutulacak?
Bakan Mahmut Özer bu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu?
Bakan Özer, konteyner kentlerde prefabrik okulları kurmak için tüm imkânları seferber ettiklerini dile getirerek "Konteyner kentlerde sadece prefabrik okulları değil, Bakanlık olarak televizyon da kuruyoruz. Öğrencilerin TRT EBA'yı takip edebilme imkânına kavuşmaları için." diye konuştu.

LGS'ye girecek 8. sınıf öğrencileri ile YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencilerinin durumu hakkında sorular geldiğini ifade eden Özer, bu öğrenciler için ilk adım olarak ikinci dönemin konularını sınav kapsamından çıkarttıklarını açıkladıklarını anımsattı.

Özer, "1 Mart itibarıyla bu öğrencilerimizi sınava hazırlamak için 510 noktada destekleme yetiştirme kurslarını hizmete alacağız. Böylece bu çocuklarımızın sınava hazırlanmasında Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz." ifadesini kullandı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak