ZENGİNİN ÇOCUĞU OKUSUN GARİBANIN ÇOCUĞU EVDE OTURSUN

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ülkemizde tekrar etkisini gösteren Covid 19 salgınına karşı alınacak tedbirleri görüşmek üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı.Toplantı sonunda yapılan açıklamada, yüz yüze eğitimin her türlüsü 4 Ocak Pazartesi gününe kadar ertelendi. 8. ve 12. sınıflarda olup da devletine, okuluna, öğretmenine güvenerek özel okul ve dershanelere gitmeyen, sınava hazırlanan birçok öğrenci bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Çünkü özel kurs veya okullar bu yasağa uymayarak eğitime devam ediyor. Ayrıca imkanı olan öğrenciler, bununla da yetinmeyip özel derslerle takviye alabiliyorlar. Okulun DYK kurslarına  devam eden, imkanı olmayan, gariban öğrenciler; bu yasakların en mağdur kesimi... Geçtiğimiz öğretim yılında da yüz yüze eğitime ara verilmesi ile eksiklikleri bulunan bu öğrenciler, 31 Ağustos'tan beri DYK kursları ile çalışmalarını disipline ederek sınava konsantre olabilmişlerdi. Öğretmenler olarak bu öğrencilerimize elimizden gelenin çok daha fazlasını yapıyor sadece ders anlatmıyoruz. Bizler; öğrencilere hem rehberlik hem eğitim koçluğu yapıyor hem öğrencilerin kaynak ihtiyaçlarını gideriyor hem  motivasyonlarını yükseltmek için çeşitli sosyal etkinlikler yapıyor hem de öğrencinin ailesiyle görüşerek onları motive etmeye çalışıyoruz. Mayıs-haziran aylarında birçok akademik makaleye de konu olduğu üzere; okuldaki yüz yüze eğitimden uzaklaşan öğrencilerin ders çalışma performanslarının bozulması ve sınav başarılarının düşmesi, bilimsel bir gerçekliktir. 
    Bu durumu, özel ders ve dershane gibi olanakları olan öğrenciler lehlerine çevirirken bu olanaklardan yoksun öğrencilerin varlığı eğitimde eşitlik ilkesini bozmaktadır.
Salgın tedbirleri kapsamında kütüphaneler de kapatılmıştır.Evde çalışma ortamı olmayan birçok öğrenci kütüphanede de ders çalışma olanağından yoksun kalmıştır.

    MEB derhal bu yanlış kararını düzeltmelidir. İstenildiği takdirde okullar, salgın tedbirlerine uygun olarak son sınıf öğrencilerine DYK için hazır hale getirilebilir.Okul kütüphaneleri de son sınıf öğrencilerinin kullanımına açılmalıdır. Bu sayede öğrenciler çalışmalarını disipline ederken öğretmenler de okul ortamından uzaklaşmamış olacaktır. Başta Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk olmak üzere MEB yöneticileri; öğrencilerimiz için çok elzem olan bu kararı, tabiri caizse "taşın altına elini koyarak" almalıdırlar. Çünkü 8. ve 12. sınıflar,  bir okulun ortalama mevcudunun sadece dörtte birine denk gelmektedir. İstenirse sosyal mesafe kuralları okullarda çok rahat uygulanabilir. Böylece sınava hazırlanan öğrencilerimiz de okullarında, güvenli bir ortamda Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile hazırlıklarına devam edebilirler.

Anahtar Kelimeler:
ZENGİNİN ÇOCUĞU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak