Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube tarafından düzenlenen iftar programına, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şube yönetim kurulu üyeleri, bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
Dünkü Türkiye’ye ilişkin ayrıştırıcı politikaların kurduğu bariyerlerin kırılmış durumda olduğunu belirten Yalçın, “Ama bazıları dün neredeyseler aynı yerde kalmış görünüyorlar. Demek ki bu ülkede yönetsel değişiklik olsa ikna odaları tekrar kurulacak. Üniversite önlerinde turnikeler yeniden kurulacak, kamusal alan yalanını yeniden tahkim edecekler” ifadelerini kullandı.
Eğitim politikalarının ayakları yere basan yanlarının artması için gayretimizi sürdürüyoruz
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Mayıs tarihinde kamuoyuna sunulan Yeni Ortaöğretim Tasarımı ile ilgili hazırladıkları raporu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sunduklarını anlatan Yalçın, “Eğitim politikalarının ayakları yere basan yanlarının artması için gayretimizi sürdürüyoruz. Buraya gelmeden önce Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ile görüştük. Ortaöğretim tasarımının bazı sorunları olduğunu görüyoruz. Bu tasarımın ayaklarının yere basmaktan çok uzak olduğunu, ara boşlukların doldurulması gerektiğini, kabul edilebilir bir seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade ettik. Buna ilişkin raporumuzu paylaştık. Yeni orta öğretim tasarımı öğretmenleri mağdur etmemeli. Ders sayısı azalmalı ancak norm kadro açığı meydana getirmemeli. Bunların tamamını raporu takdim ederek fikirlerimizi dile getirdik” şeklinde konuştu.
Çözülmesi gereken sorunlarımız var
Ağustos ayında gerçekleştirilecek Toplu Sözleşme’nin kamu görevlilerinin sorunlarına ilişkin çözüm yeri olması beklentisi taşıdıklarını ifade eden Yalçın, “5. Dönem Toplu Sözleşmeye gidiyoruz. Kamu görevlilerinin kazanım yelpazesinin genişlemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şimdiye kadar çözülmez denilen konular çözüme kavuştu. Ancak her zaman daha iyi için çalışmak durumundayız. Çözülmesi gereken sorunlarımız var. Sözleşmeli öğretmenlerimiz var. Arkadaşlarımızın eş ya da iş tercihine zorlanması gibi bir garabet var. Bunun ortadan kaldırılması sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için gerekli adımların atılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bazıları dün oldukları yerde saymaya devam ediyorlar
Belediyelerde kamu görevlileri ve işçilere yönelik baskılar olduğunu, yaşananların eski Türkiye’nin antidemokratik süreçlerini hatırlattığını söyleyen Yalçın konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Türkiye’de çok şey değişti. Ülke ılımanlaştı. Dün 28 Şubat’ta yaşadığımız travmatik durumlar geride kaldı diye düşünürken 31 Mart’tan sonra yaşanan bazı gelişmeler, bu konuda yaşanacak ufak bir zafiyetin koca bir felaket getireceğini gösterdi. Çünkü ‘Mart’ın sonu bahar olacak’ diyenlerin yerel yönetimlerde gösterdikleri mobbingler, baskılar, sürgünler bunu gösteriyor. Dün Bem-Bir-Sen Eskişehir Odunpazarı’ndaydı. Orada hukuksuzluğun yaşandığı belediye önünde bir eylem gerçekleştirdiler. Önce 9 kişi sürgün edildi. Dün de bu sayısının 30’u geçtiğini öğrendik o basın açıklamasında. Daha pek çok yerde benzer baskılar ve yıldırmalar söz konusu. Birbirimizin değerlerine karşı daha müsamahakârız. Dünkü Türkiye’ye ilişkin o ayrıştırıcı politikaların kurduğu bariyerler kırılmış durumda. Ama bazıları dün neredeyseler aynı yerde kalmış görünüyorlar. Demek ki bu ülkede yönetsel değişiklik olsa ikna odaları tekrar kurulacak. Üniversite önlerinde turnikeler yeniden kurulacak, kamusal alan yalanını yeniden tahkim edecekler. Bu yaşananlar onun bir göstergesi.”
Programda ayrıca İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş de bir açış konuşması gerçekleştirdi. İftar programı daha sonra ile fotoğrafı ile son buldu