Uzaktan eğitime hazırlık, öğretmenlerin ciddi zaman ve emek harcadığı işlere dönüşmüş durumdadır.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzaktan eğitime hazırlık, öğretmenlerin ciddi zaman ve emek harcadığı işlere dönüşmüş durumdadır. Öğretmenlere ödenen derse hazırlık ücretinin uzaktan eğitimde artırımlı şekilde ödenmesi gerekliliği vurgulandı. Ayrıca öğretmenlerin maaş karşılığı girmek zorunda olduğu ders sayısının azaltılması ve eşitlenmesi gerekliliği ifade edildi. Her iki talebimizin karşılanması için de mevzuatta uygun değişikliklerin yapılması istendi.
Uzaktan eğitimde sınıf öğretmenlerinin derslerine branş dersi öğretmenlerinin girmesi durumunda oluşan ders ücreti kaybının, yüz yüze eğitimdeki gibi idari görevle ilişkilendirilerek telafi edilmesi gerekliliği vurgulandı.
İhraç arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine geri dönmeleri için MEB’in sorumluluk alması gerektiği bir kez daha vurgulandı.
Ücretli öğretmenliğin kabul edilemezliği ifade edildikten sonra, bu tarz çalışmanın ortadan kaldırılarak kadrolu güvenceli öğretmen atamalarının yapılması gerektiği ifade edildi.
Görüşmede ek ders ücretleri ve uzaktan eğitime dair diğer taleplerimiz ifade edildikten sonra karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Eğitim sen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak