Üniversitelerde Görevde Yükselme Merkezi Sınav Puan Üstünlüğüne Göre Yapılmalı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan Ankara 1 No’lu Şubemizin düzenlediği iftar programına katıldı. Programda, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Çömez, şube yönetim kurulu üyeleri, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı İzzet Fakılı, Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Cesur Altuntaş, Eski Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin   ile şube kadın komisyonu üyeleri de hazır bulundu.

11 ayın sultanı Ramazanın hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Genel Sekreter Musa Akkaş, “Türk-İslam âleminin yaklaşan Ramazan Bayramı mübarek olsun” dedi.

Türk Eğitim Sen olarak bugüne kadar kimseye yalan vaatlerde bulunmadıklarını, insanları kandırmadıklarını kaydeden Akkaş, “Kamu çalışanlarını makam mevki düşkünü görüp, onlara şeflik, müdürlük, yöneticilik teklifi yapacak kadar alçalmadık” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in üye sayısını daha da artırarak mücadelelerine devam ettiklerini bildiren Akkaş, “Her yıl 15 Mayıs tarihine göre düzenlenen mutabakatlarda bu sene sendika olarak üye sayımızı artırdık. Her türlü yalan, dolan, entrika, şantaj, yalancı vaatler karşısında sendikamızın üye sayısı artmıştır. Malum sendika yaprak dökümüne başlamıştır. Yalan dolanla insanları kandırarak, korkutarak, yalan vaatlerle bulunarak sendikacılık yapmanın sonu tabi ki iyi olmayacaktır. Bizler gerçekten inandık, iman ettik. Dik durduk, eğilmedik, yıkılmadık, güçlenerek üye sayımızı da istikrarlı bir şekilde artırarak mücadelemize devam ediyoruz.” dedi.

Akkaş,  Türk Eğitim-Sen’in Ankara’da Sosyal Bilimler Üniversitesi hariç tüm üniversitelerde yetkili olduğunu açıklayarak, şunları söyledi:  “Ankara 1 No’lu Şubemizin çalışma alanı içinde olan Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yetkili sendika olduk. Ankara 7 No’lu Şube çalışma alanı içerisinde olan Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde de yetkili sendika olduk. Başta Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Çömez ve Ankara 7 No’lu Şube Başkanı Tayfun Fındık olmak üzere yönetim kurullarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Sendika olarak üniversitelerimizi ve üniversite çalışanlarını önemsediklerini belirten Akkaş, hemen hemen her yıl üniversitelere yönelik ya bir çalıştay ya da kurultay düzenlendiğini ve bu toplantılarda üniversite çalışanlarının sorunlarını rapor haline getirerek yetkililerle ve kamuoyu ile paylaştıklarını bildirdi. Akkaş şunları kaydetti: “Türk Eğitim Sen olarak üniversitelere yönelik ciddi çalışmalar yapıyoruz. Üniversite çalışanlarını önemsiyoruz. Hemen hemen her yıl üniversitelere yönelik ya bir çalıştay ya da kurultay düzenledik. Bu toplantılarda üniversite çalışanlarının sorunlarını rapor haline getirerek, yetkililerle ve kamuoyu ile paylaşılmasını sağladık. Üniversitelere yönelik yayınlarımız bulunmaktadır. Üniversite bülteni, Eğitimin Sesi dergisi, Eğitim ve Toplum isimli uluslararası hakemli dergi çıkarıyoruz. Yakında da Fen bilimleri alanında uluslararası hakemli dergimiz çıkacaktır.

2016 yılında Hoca Ahmet Yesevi anısına uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi, 7-10 Aralık 2017 tarihinde 1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri kongrelerini gerçekleştirdik. 7-8 Aralık 2018 tarihinde de 2. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi düzenleyeceğiz. Bu kongrelerin gerek Türk Dünyasına gerekse üyelerimize büyük faydası var.” dedi.

Üniversitelerde idari çalışanların görevde yükselmelerine yönelik YÖK tarafından merkezi sınav yapılacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Akkaş, “Üniversitelerde idari personelin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları artık YÖK tarafından merkezi sınavla yapılacaktır. Bunu son derece olumlu karşılıyoruz. İnşallah bu sınavı mülakat yaparak sulandırmazlar. Zira Türkiye’de mülakatların nasıl yapıldığı ortadadır. Mülakat torpil demektir. Böylesi bir durumda da sendika olarak tepkimizi gösteririz. Türk Eğitim Sen olarak görevde yükselmelerin merkezi sınav üstünlüğüne göre yapılmasını istiyoruz. Üyelerimizin bu sınavlara hazırlanması için bir proje gerçekleştirdik. Sınava yönelik bir web sitesi oluşturuyoruz. Bu sitede geçmişe yönelik yapılan sınavlar konu anlatımları ve deneme sınavları olacaktır. Bunun da faydalı olacağını düşünüyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bayram ikramiyesi ve ek gösterge konularına da değinen Genel Sekreter Musa Akkaş, bayram öncesi kamu çalışanlarının müjdeli haber beklediklerini söyledi. Akkaş, “24 Haziran’da Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. Seçimlerin milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkede istikrar, huzur istiyoruz. Çalışanlar arasında bir ayrım yapılmasın istiyoruz. Partilerin vaatlerine bakılırsa içimizden keşke her gün seçim olsa diyesimiz geliyor. Hükümet emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi taahhüdünde bulundu ve bu gerçekleşti. Ancak çalışan ve emekli ayrımı yapılması yanlıştır. Sendika olarak yıllar öncesinde bu teklifleri yapmıştık. Talebimiz tüm kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi yönündedir. Bu sağlanana kadar da mücadelemiz sürecektir. Hemşire, din görevlisi, polis ve öğretmenlere 3600 ek gösterge verileceğine dair siyasi partilerin beyannamelerini de sevindirici bulduk.  Yalnız bu kesimler değil, Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanlara da ek gösterge verilmesi ve tüm memurların ek göstergelerin 800’er puan artırılması da Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen olarak talebimizdir. Bunun sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sendika olarak bu yönde bizlerin büyük katkıları olmuştur. Her toplu görüşme ve Toplu Sözleşmelerde bu konularda teklifte bulunduk” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak