Üniversitelerde Görev Yapan İdari Personellere , Eğitim Öğretim Ödeneği Ve Geliştirme Ödeneği Verilmelidir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilindiği üzere, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına her ay maaşlarıyla birlikte eğitim öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneği ödenmektedir. Ancak, bu ödenek üniversitelerde görev yapan idari personellere ödenmemektedir. Üniversitelerin asli unsurlarından olan idari personellerin de bu ödeneklerden yararlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Eğitim öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneğinin aynı kurumda aynı işi yapan idari personellere ödenmemesi, sadece öğretim elemanlarına ödenmesi çalışma barışını bozmakta, idari personellerin iş verimini düşürmektedir. İdari personellerde üniversitenin daimi çalışanları olup üniversitenin her türlü faaliyetinde aktif olarak görev almaktadırlar. Öğretim elemanları gibi idari personellerde üniversitenin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu ödeneğin öğretim elemanlarına ödenip idari personellere ödenmemesi Anayasamızın eşitlik ilkesine de aykırıdır ve kabulü mümkün değildir.

Türk Eğitim-Sen olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yazdığımız yazıda üniversitelerde görev yapan idari personellere de eğitim öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneğinin ödenmesi ve bu konuda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca çalışma yapılmasını talep ettik.
 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak