TÜRK EĞİTİM-SEN’İN “İSTİKLAL YOLUNDA, SAMSUN’DAN İZMİR’E” ADIYLA DÜZENLEDİĞİ MAKALE YAZMA YARIŞMASI SONUÇLANDI.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Türk Millî Mücadelesinin 100. yılı dolayısıyla “İstiklâl Yolunda, Samsun’dan İzmir’e” adıyla düzenlediği makale yazma yarışması sonuçlandı.

“Türk milli mücadelesini anlamak ve geleceğe aktarmak” konusuyla düzenlenen yarışma, kültürel değerlerimizin doğru bir şekilde öğretilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyordu.

Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi, Yükseköğretim Öğrencileri (Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü ) Kategorisi ve Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri Kategorisi olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmada çok sayıda makale yarıştı.

Seçici kurulumuz titiz bir değerlendirmenin ardından ödüle layık olan makaleleri belirledi. Buna göre; Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi’nde Esra Ceylan’ın “Ataşark” isimli makalesi birinci oldu. Azime Efsa Altun’un “Bağımsızlık Şarkısı” adlı makalesi ikinci, Fatma Zengin’in “Bir Daha Gel Samsun’dan” isimli makalesi üçüncü oldu.

Yükseköğretim Öğrencileri Kategorisinde Ercan Yalçın’ın “İstiklal Yolunda ‘İlk Adım’ ” makalesi birinci olurken; Ceren Türkkan’ın “Bir Vaveylâ Yükseldi Anadolu Bağrından” isimli makalesi ikinci, Fatih Uzun’un “İstiklâlden İstikbâle Yürüyüş” isimli makalesi üçüncü oldu.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri kategorisinde birinci olan makale Vahap Çetin’in kaleme aldığı “Milli Mücadele Ruhu” oldu. Aynı kategoride Bülent Doğan’ın “Türk Milli Mücadelesi ve 19 Mayıs 1919 Ruhu” isimli makalesi ikinci, Ekrem Akar’ın “Kızılca Günde Samsun’dan İzmir’e” isimli makalesi de üçüncü oldu.

Makale yarışmasının ödül töreni yapılacaktır. Törenin tarihi internet sitemizden duyurulacaktır.

Makale yazma yarışması sonuçları için tıklayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak