Türk Eğitim Sen; Öğretmen Dışındaki Personellerin Görev Tanımı İçin Ombudsman'a Başvuru Yaptı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ÖĞRETMEN DIŞINDAKİ PERSONELLERİN GÖREV TANIMLARININ YAPILMASI İÇİN OMBUDSMAN’A BAŞVURDUK
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmen dışındaki personellerin görev tanımlarının yapılması için Ağustos ayında bakanlığa yazı yazmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı yazımıza bugüne kadar cevap vermemiş, talebimizi zımnen reddetmiştir. Talebimizin reddi üzerine sorunun çözüme kavuşturulması için Ombudsman’a başvurduk.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yıllardır çözüme kavuşturulmayan ve kronik bir sorun haline gelen, öğretmen  dışındaki personellerin görev tanımlarının yapılması konusu ilk defa sendikamızla Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 2008 yılı Nisan ayı Kurum İdari Kurul Toplantısında gündeme gelmiş ve taraflar arasında öğretmen dışında ki personellerin görev tanımlarının yapılması konusunda mutabakata varılmıştır. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı mutabakat sağlanan bu hususta herhangi bir çalışma yapmayınca sendikamızca 2012 yılı Aralık ayında bakanlığa yazı yazılarak görev tanımlarının yapılması talep edilmiştir. Bakanlık tarafından cevaben gönderilen yazıda ise taslak çalışmaların yapıldığını ve 2013 yılı ilk altı ayı içerisinde görev tanımlarının yapılacağı belirtilmiştir. Ancak, aradan yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen halen bu personellerin görev tanımları yapılmamıştır.

Sorunun çözümü için Sendikamızca konu Ombudsman’a taşınmış olup Ombudsman’dan talebimizin kabul edilerek öğretmen dışı personelin görev tanımlarının yapılması yönünde karar verilmesini talep ettik.

Başvuru dilekçemiz için tıklayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak