Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Gelyan: 20 Bin Öğretmen Ataması Yetersiz, Ek Öğretmen Ataması Yapılmalıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Bu kadar öğretmen atama beklerken ve bir o kadarda öğretmen açığı varken 20 bin öğretmen ataması yetersizdir dedi. Ek öğretmen ataması yapılması lazım
 

Türk Eğitim-Sen’in sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımına karşı olduğunu söyleyen Geylan, öğretmen istihdamının sadece kadrolu ve KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması gerektiğini bildirdi. Geylan, “Sözleşmeli ve mülakatlı istihdam modeli ivedilikle uygulamadan kaldırılmalıdır. Bununla ilgili yargı sürecini başlatmış bulunmaktayız. Temennimiz yargının talebimiz doğrultusunda karar vermesi ve bu beladan kökten kurtulmamızdır” dedi.

20 bin atama yeterli değildir. Ek atama yapılması, hem öğretmen açığımızı giderecek hem de 2017 yılında KPSS’ye girerek başarılı olmuş öğretmenlerimizin mağduriyetlerini bir nebze de olsa azaltacaktır.

20 bin öğretmen ataması hakkında da açıklama yapan Geylan, bu atama sayısının yeterli olmadığını ifade etti. Ülkemizde 63 bin 656 ücretli öğretmen çalıştırıldığını söyleyen Geylan, “63 bin ücretli öğretmen istihdamı, ‘Milli Eğitim Bakanlığı yeterli sayıda öğretmen ataması yapmadığı için, ilçe milli eğitim müdürlükleri dersler boş geçmesin diye ek ders ücreti karşılığında geçici öğretmen çalıştırıyor’ demektir. Norm kadro açığını bir kenara bırakıyorum, şu an ülkemizde acilen en az 63 bin 656 öğretmen ataması yapılması gerekmektedir. Bu acı gerçek gün gibi ortada dururken, 2018 yılında sadece 20 bin öğretmen ataması yapmak, dostlar alışverişte görsün anlamına gelmektedir. Konya’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na bir kez daha sesleniyorum;  2018 yılı içerisinde en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması gerekir. 2017 yılında KPSS’ye giren başarılı öğretmenlerimiz 2018 yılında sadece 20 bin öğretmen ataması yapılması durumunda mağdur olacaklardır. Dolayısıyla ek atama yapılması, hem öğretmen açığımızı giderecek hem de 2017 yılında KPSS’ye girerek başarılı olmuş öğretmenlerimizin mağduriyetlerini bir nebze de olsa azaltacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak