Toplu Sözleşme Görüşmeleri Kaç Yılda Bir Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Toplu sözleşme görüşmeleri, kaç yılda bir yapılmaktadır? Toplu sözleşme görüşmeleri her yıl yapılıyor mu? Öğretmenlerle ilgili iyileştirilmesi gerekenler nelerdir? 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 12'nci maddesine göre olağan genel kurul toplantısı en geç 4 yılda bir yapılır.
Ancak, Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendikanın sunmuş olduğu 2 yıllık % 130 zam teklifini çok gören  veya çok zannedenler artık aklını başına almalı! Toplu sözleşme yılda bir yani her yıl yapılmalı!
 

1-Ek ders ücretleri acilen %100 artırılmalı ve iyep kurslarının ücretleri de dyk ücretlerine eşitlenmeli!
2-Bütün branşların maaş karşılığı okutacağı ders saati 15 saate eşitlenmeli!
3-Vergi dilimi % 15'te sabitlenmeli!
4-Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendikanın sunmuş olduğu 2 yıllık % 130 zam teklifini çok gören  veya çok zannedenler artık aklını başına almalı!
5-Eğitim ödeneği en az net asgari ücrete eșitlenmeli!
6-Toplu sözleşme yılda bir yani her yıl yapılmalı!
7-Bu yıl olmaması gereken zorunlu hizmet affı ve akabinde yapılan il içi ve il dışı atamalar büyük sorunlara yol açtığından acilen 2. il içi ve 2. il dışı atama takvimi belirlenerek yeniden her ikisi de en geç eylül sonuna kadar tamamlanmalı. Ayrıca bu yıla mahsus olmak üzere bulunduğu kurumda 2 yılını tamamlayan her öğretmene atama şekline bakılmaksızın tayin hakkı tanınmalı!
8-Toplu sözleşme görüşmelerinde de belirtilen kira, ulaşım, çocuk, eș vb yardımlardan memurların ve emeklilerin yararlanması için yetkili sendikaların gereken çabayı göstermeleri için gerek diğer sendika ve STK'lar gerekse bütün memur ve emekliler bu kritik süreci dikkatli takip ederek gereken baskı ve desteği yaparak 17 ağustosu ve akabinde 21 ağustosu ve eğer uzlaşma olmaması durumunda 31 ağustosa kadar nihai zam ve iyileştirme kararlarının kesinleşmesine kadar tam bir teyakkuz halinde olunmalı!
9-Milyonlarca ve hatta on milyonlarca vatandaş bütün dikkatiyle yaşanan kriz sonrasındaki kritik hayati kararların alınacağı bu hassas süreci  çoluk-çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı pür dikkat takip etmektedir! İşte bu yüzdendir ki herkes ve her kesim bütün sığ çıkar hesaplarını bir kenara bırakarak bu belki Cumhuriyet tarihinin en hassas görüşmesi olacak olan bu toplu görüşmelere olumlu katkı sunma çabasında olacak şekilde mevzilenmeli ki millette bütün taraflara bundan sonra hak ettikleri değeri versin!
10-Ve belki de bu görüşmelerden çıkması heyecanla beklenen kararların en önemlisi memur ve çalışanların sahip oldukları her türlü özlük hakkının emeklilikte de devamının sağlanması ve vatana-millete bütün bir ömrünü adayan en verimli 25-30 hatta 35-40 yılını devletine hizmette geçiren emeklilerine de bu büyük devlet gerçek manada büyüklüğünü göstermiş olsun...

Cafer Ersöz  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak