Toplu Görüşme İkramiyesi Nedir Ve Kimler Alabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yıllardır yapılan açıklamalara rağmen, aylık 5 TL ile başlayan bir sendikal kazanım olan ve bugün 3 ayda bir, memur maaş katsayısının 2119 gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak tutara yükselen bu ikramiyenin niteliği, sürekli kasıtlı olarak sendika karşıtı olan kişilerce çarpıtılmaktadır. Bu ödeme, yani üç ayda bir ödenen toplu sözleşme İKRAMİYESİ sendikalı kamu görevlilerinin üyelik aidatlarının devlet tarafından karşılanması değil sendikalı sendikasız ayrımı olmayan kamu görevlileri sendikacılığında, sendikalara üye olarak risk almış, elini taşın altına koymuş kamu görevlilerine yönelik bir “İKRAMİYE”dir ve memur sendikalarının yalnızca üyeleri adına elde ettiği bir kazanımdır.Bunun adı da aidat değil ‘toplu sözleşme ikramiyesidir’
Hal böyle iken bir kesim, sürekli olarak bu ikramiyeyi gündeme getirmekte ve sanki devlet, sendika üyesi memurların aidatını ödüyormuş gibi algı oluşturmaya çalışmaktadır. Bu tuzağa düşmemek lazım.Öncelikle bu ikramiye üyenin aidatıyla aynı miktarda değildir ve 3 ayda bir sendikalara değil DOĞRUDAN ÜYENİN KENDİSİNE ÖDENMEKTEDİR. Kaldı ki, işçi sendikacılığında da miktarı farklı olan benzer bir sendika ikramiyesi bulunmaktadır. Eğer sendika üyelerine sağlanan bu ayrıcalık aidat ödemesi olarak kabul edilecekse işçi sendikalarındaki ikramiyenin de aidat olarak kabul edilmesi gerekir.
Bu durumu görmezden gelen, kamu işçilerine yapılan ödemeyi ikramiye, kamu görevlilerine yapılanı aidat karşılığı olarak göstermeye çalışanlar vardır.Bunlar iyi niyetli düşünceler değildir.Amaç zaman zaman bu ikramiyeyi gündeme taşıyarak, memur sendikacılığını baltalamak, kamu çalışanları adına elde edilen ve bugün için memurlara ödenen bir kazanımı iç etmektir. Her şeye rağmen yıllardır verilen mücadele şimdilik sendika üyelerine bir katkıdır.Gelecekte ise çok daha yüksek rakamlara çıkacak önemli bir kazanım sağlanmıştır. Her kamu çalışanının ve sendikaların mücadelesi, “Toplu Sözleşme İkramiyesi”nin daha da yükseltilerek sendika üyesi olan, tek başına hiçbir kazanım elde edemeyeceğini gören ve örgütlenerek birlikte mücadele etme yolunu seçen kamu görevlilerine daha fazla getiri elde edilmesi düşünülmelidir.
Bu toplu sözleşme ikramiyesi bir kazanımdır.İşçi sendikalarında ki durumda aynıdır.KAMUDA HER İŞÇİ SENDİKALIDIR.SENDİKASIZ BİR İŞÇİ DAHİ YOKTUR.Sendikalı olmaması halinde bilir ki toplu sözleşmede ki bazı parasal haklardan yararlanamaz.Bu dünyanın her tarafında aynıdır.Memurlar için Deniliyor ki sendikalı olan,olmayan herkese bu para verilsin.İşçiler için aynı şeyler nedense söylenmiyor. 

Musa Akkaş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak