Talip Gelyan: Eğitim Paketi, Talepler Dikkate Alınarak Güncellenmeli

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengütürk televizyonunda yayınlanan Söz Hakkı programına katılarak, seçim süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

24 Haziran seçimlerinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Geylan, “Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halk oylamasıyla yönetim modelini değiştirdi. Referandumun gereği olarak yönetim modelinin hukuken de işlerlik kazanması amacıyla alınmış olan erken seçim kararının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seçim yarışının toplumu germeden, milletimizin birlik ve beraberliğine katma değer sağlayacağı bir düzlemde yaşanmasını istediklerini belirten Geylan, beklentilerini de açıkladı.

Başbakan’ın emeklilere bayram ikramiyesini kapsayan paket hakkındaki açıklamasına değinen Geylan, “Bu paket aslında aynı zamanda iktidar partisinin seçim beyannamesidir” dedi.

Türkiye Kamu Sen’in toplu sözleşme dönemlerinde her daim masaya getirdiği tekliflerden bir tanesinin memur ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi olduğunu kaydeden Geylan, “Her ne kadar talebimiz miktar ve kapsam olarak daraltılmış olsa da, bunu olumlu ve güzel bir adım olarak görüyoruz. Bundan dolayı Hükümetimize de teşekkür ediyoruz, ayrıca  devamını bekliyoruz. Bayram ikramiyesi emeklilerin yanı sıra tüm kamu çalışanlarına da verilmelidir. 12 milyon emekliye bayram ikramiyesi verebiliyorsak, 2.5 milyon memuru da mutlu edebiliriz. Ülkemizi yönetenler, Türkiye’nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu, milli gelirimizin son 15 yılda inanılmaz arttığını sıklıkla söylüyor; o halde bu büyümeden memurumuz da payını almalıdır” dedi.

Paketi eksik bulduklarını ifade eden Geylan, diğer taleplerini de açıkladı. Geylan şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Sayın Başbakan, ‘Bütün memurların sözleşmeli olmasını arzu ediyorum’ demişti. Bunu latife olarak algıladık. Aksi takdirde tavrımız bellidir. Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının devlet memuru olması hasebiyle elde ettiği kazanımları riske edecek girişimler karşısında en sert tepkiyi bugüne kadar ortaya koyduk ve bundan sonra da ortaya koyacağız. Nitekim bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu hanımefendi de, memurların mevcut statülerinin değişmesi ile ilgili çalışmaları olmadığını söyledi. Başbakan’ın da bu açıklamasını düzeltmesini ve 24 Haziran seçimlerinden önce 4/B statüsünde çalışanların 4/A kadrosuna alınacağının sözünü vermesini istiyoruz.

Öte yandan bu pakete kamu çalışanlarının beklentileri doğrultusunda ilaveler yapılmasını ivedilikle bekliyoruz Mesela; öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması, diğer memurların ek göstergelerinin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlandırılması da pakette yer almalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması yapacaktır. Bu çok yetersiz bir sayıdır. 63 bin 656 ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır. Dolayısıyla 2018 yılında en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması konusunda da bir müjde bekliyoruz. 2018 yılı ek atama konusunda da paketin güncellenmesini bekliyoruz.

Mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesi, 4/C’den 4/B’ye geçirilenlere, ‘Doğan görünümlü Şahin’ formatından kurtararak, hak ettikleri statünün verilmesi de pakette yer almalıdır.

Performans sistemi gündeme getirilmeyecek şekilde geri çekileceği sözü de pakete dahil edilmelidir. Kamuda ayrımcılığın katiyetle bitirilmesi, yükselme, tayin ve terfilerde sadece liyakat ve başarı esas alınacağı sözünü de ısrarla bekliyoruz.

Başta öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri olmak üzere ötekileştirmenin aracı olan mülakat uygulamasının kamudan çıkarılacağı da ifade edilmelidir.

Kısacası bu paket kamu çalışanlarının beklentilerini tatmin edecek unsurlarla donatılmalıdır. Önümüzde 24 Hazirana kadar ciddi bir süre vardır. İktidar partisi bu paketi mutlaka revize etmelidir. Sendika olarak 23 Haziran tarihine kadar taleplerimizi sık sık gündeme getireceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak