SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU’NDA YETİŞTİRİLENLERİN, DEVLET MEMURLUĞUNA ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yönetmelikte yapılan değişiklikler;

Devlet memurluğuna atanmak için hak sahibi olanların listesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca her yerleştirme dönemi için ayrı ayrı olmak üzere Mart, Temmuz ve Ekim aylarının ikinci haftasında Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek.
Yerleştirme işlemlerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bildirilen öğrenim düzeyi ve programı, cinsiyet, doğum tarihi ile mezuniyet tarihi bilgileri esas alınacak.
Yönetmelik kapsamında yapılacak yerleştirmeye ilişkin toplam kurum kontenjanları her yıl Ocak ayı sonunda kurumlarca tespit edilecek.
Yerleştirme yapılacak kadro veya pozisyon sayısı, bu Yönetmelik kapsamında yer alan kurumların serbest memur kadroları ile sözleşmeli personel pozisyonları ve sürekli işçi kadro sayısının toplamının binde biri kadardır.
Devlet Personel Başkanlığınca her yılın Ocak ayında tespit edilen toplam yerleştirme kontenjanlarının yarısı Eylül ayında yapılacak yerleştirme işlemleri için, kalan diğer yarısı ise eşit şekilde Mayıs ve Aralık yerleştirmeleri için dağıtılır.
Yerleştirme yıl içerisinde Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere toplamda üç kez yapılacak.
Hak sahiplerinin yerleştirilmesinde kura sonucuna göre yerleştirme yöntemi kullanılır.
İşe yerleştirmede öncelik, sırasıyla lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına verilir.
2828 Sayılı kanun kapsamında kurumlara ataması yapılanlardan halen görevde olanlar, kanunun geçici 16. maddesi uyarınca öğrenim durumlarına göre ihraz ettikleri kadrolara kurumlarınca atanacaklar.
Halen görevde olan kişilerin öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri kadrolara atanmasında ilgili kurumca mevcut kadro durumu, ilgililerin öğrenim durumu itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlar ve kurumun hizmet ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacak değerlendirme esas alınacak.
Kişilerin gördükleri öğrenim dolayısıyla unvan ihraz edip etmedikleri hususunda tereddüt hasıl olması halinde ortaöğretim düzeyi için Milli Eğitim Bakanlığından, ön lisans ve lisans düzeyi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından görüş alınır.
Kanunun geçici 16 ncı maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten önce hak sahibi olanlardan daha önce istihdam hakkından yararlanmamış olanlar, geçici 16 ncı maddenin yürürlüğe girdiği 27/3/2018  tarihinden itibaren beş yıl içerisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmaları halinde 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinde yer alan istihdam hakkından maddede belirtilen diğer şartları taşımaları kaydıyla yararlanabilirler.
R

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
celaleddin 5 yıl önce

merhaba Sosyal hizmetler kurumu tarafından yerleştirilen ve teknisyen olarak bir kurumda çalışmaktayım. ön lisans mezunuyum. ilgil yasadan faydalanarak tekniker olmak istiyorum ancak çalıştığım kurumda Teknikerlik kadrosu yok. Ne yapabilirim.. Teşekkürler

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak