Önlem Alınmazsa Memur Göçü Başlar Bizden Uyarması.!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilindiği üzere devlet memurlarına 1994 yılından 2004 yılına kadar 375 sayılı KHK'nin 2. maddesinin (B) bendi uyarınca lojman tazminatı ödemesi yapılmaktaydı.

Ancak; 2005 Yılı Mali Bütçe Kanunda yapılan değişiklikle bu ödemeler sonlandırılmış,

Kanunda yapılan bu değişikliklede memurlara ödenen lojman tazminatları kaldırılmıştı.

Yetkili sendikanın asıl görevi kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak iken, bırakın kamu çalışanlarının ek bir kazanım sağlamasını memurların mevcut kazanımlarının da ortadan kaldırılmasına seyirci kalmıştı.

Geldiğimiz noktada ağır ekonomik koşullarda geçim mücadelesi veren kamu çalışanları, fahiş kira artışları yüzünden büyük şehirleri ve sahil bölgelerini tayin yada görevlendirme yapmak suretiyle terk etmeye başlamışlardır. 

Ortalama  memur maaşı 9000 TL civarında iken Antalya, İstanbul, İzmir, Muğla gibi bazı büyükşehirlerimizde normal bir konut kirası 4000TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. 

Fahiş kira bedelleri altında ezilen kamu çalışanları çareyi büyükşehirleri terk ederek kira bedellerinin daha düşük olduğu bölgelere yada ilçelere tayin yada görevlendirme yapmak suretiyle bulundukları il ve ilçeleri terk etmeye başlamışlardır.

Önlem alınmazsa büyük şehirlerimizde öğretmen, memur açıkları oluşacak vatandaşa hizmet sunumu noktasında zaafiyetler oluşacaktır.

Emir Kazak

Liyakat-Sen Genel Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak