Okuyan toplumlar geleceğe yön vermektedir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, “Allah ilmi ve hikmeti arzulayana, çalışana, bu uğurda gayrette olana verir. Gençlerimiz sosyal medya labirentlerinde kayboluyor, eğlence sektörünün kural tanımaz iştahının içinde kaybediyor. Zihniyeti yabancı kavramlarla istila edilmiş bir ülke işgal edilmiş sayılır. Bu nedenle, millî yörüngede manevi evrenimize yeniden dönmemiz gerek” diye konuştu.

Amasya Şubesinin düzenlediği Bir Bilenle Bilge Nesil ödül töreni ve Peygamber Efendimizi Anlatan Şiir Okuma Yarışmasına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan, Milli Eğitim Müdürü İlker Kösterelioğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Özkan Kaya, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, Memur-Sen İl Başkanı Recep Eliaçık ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kolukısa ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, hayatın hakikatte, hakikatin de hayatta kalmaya ihtiyaç duyduğu günlerden geçildiğini, gerçeklerin üstüne gerilen perdelerde oynatılan gölge oyunlarını ayıklayarak yol almak, problem çözerek ilerlediklerini belirtti.


 

Gelecek nesillerin sloganlarla değil ancak kitaplarla ve kültürle ihya edilebileceğini vurgulayan Kolukısa, “Gelecek nesillerin inşası ve ihyası ancak bizim örgütlü gücümüzü kullanmamız ve onları kitap ve kültürümüzle tanıştırmamızla mümkündür. Medeniyetimizin değerlerinden, birikim ve kültüründen daha çok beslenmek, yeni nesilleri bu birikimle tanıştırmak durumundayız. Gençlerimiz, gelişen teknolojinin hayatımıza soktuğu aygıtların esiri olmamalı; ellerindeki teknolojik imkânları kendilerini en iyi şekilde yetiştirebilmek için değerlendirmelidir” şeklinde konuştu.

İlmin ve hikmetin hiç kimsenin doğuştan verilmediğini dile getiren Kolukısa, “Allah onu arzulayana, çalışana, bu uğurda gayrette olana verir. Gençlerimiz sosyal medya labirentlerinde kayboluyor, eğlence sektörünün kural tanımaz iştahının içinde kaybediyor. Zihniyeti yabancı kavramlarla istila edilmiş bir ülke işgal edilmiş sayılır. Bu nedenle, millî yörüngede manevi evrenimize yeniden dönmemiz gerek” diye konuştu.

Sorunları çözmek için mücadelemiz devam etmektedir

Kolukısa, 433 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü olan Eğitim-Bir-Sen olarak her daim haklının yanında yer aldıklarını, haksızlığa karşı çıktıklarını; emek, ekmek ve özgürlük için mücadele verdiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Rehavete kapılmadan, elde ettiği kazanımları, imza attığı başarıları yeterli görmeyen, daha yapacak çok işi olduğunun farkında olarak çalışmalarını sürdüren, hiçbir zaman mevcutla yetinmeyen, bunun üzerine yenilerini koymanın azmi ve çabası içinde olan bir teşkilatız. Temsil ettiğimiz kitlenin, eğitim alanının, bir milyonu aşkın camianın hâlâ birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunları çözmek için çabamız, girişimlerimiz, mücadelemiz devam etmektedir.”



Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, “Tarihin her döneminde okuyan düşünen ve üreten toplumlar geleceğe yön vermektedirler. Bir bilenle bilge nesil ve şiir okuma yarışmamızda mükemmel performansları nedeniyle öğrencilerimizi kutluyorum. Emeği geçen herkese ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

       
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak