Öğretmenlerin Zorunlu Hizmeti Ertelensin.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilindiği üzere zorunlu hizmet bölgesinde çalışmayan zorunlu hizmete tabi öğretmenler mazeretlerini beyan etmeleri halinde erteleme yapabilmektedirler. Bunun büyük bir kısmını da eş (aile birliği) özrü oluşturmaktadır.  Erteleme yapmak isteyen öğretmenlerden her yıl mazeret belgeleri talep edilmektedir. COVİN-19 virüsü nedeniyle yaşanan süreçte bir çok vatandaşın işsiz kaldığı bilinen bir gerçektir.

Bu nedenle işsiz kalmış ya da mazeret belgesi için hastane vs gidemeyen öğretmenlerin 2020 yılında sorun yaşamamaları için bir yıl süreyle belge talep edilmemesini, 2020 yılında resen atama yapılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını bakanlıktan talep ettik.

Ayrıca; zorunlu hizmet bölgelerinde çalışacak öğretmenlere uygulanması gündemde olan ve 2023 vizyonunda da yer alan teşvik uygulamasının( mali, güvenlik, barınma, süre sonunda yer değiştirmede öncelik... gibi yöntemleri içerecek şekilde) hayata geçirilerek zorunlu hizmet bölgelerinin tercih edilir hale getirilip zorunlu hizmet zorunluluğu kaldırılması/minimize edilmesi yönünde çalışmalar yapılması sendikamızın bu güne dek her zaman dile getirdiği konular arasındadır.

Ayrıca isteğe bağlı iller arası yer değiştirmelerde açılacak kadro sayısının arttırılması (norm durumları değerlendirilerek tüm münhal kadroların duyurulması) COVİN-19 nedeniyle yaşanan sorunlarda öğretmenlerin kendilerini daha güvende hissedecekleri, ailelerine sahip çıkabilecekleri/yardımcı olabilecekleri yerlere yer değiştirebilmeleri sağlanmış olacaktır.

Merkez Yönetim Kurulu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Bir hoca 4 yıl önce

Zorunlu hizmetim 7 yıl iken, askerlik nedeniyle zorunlu hizmet süremin tamamlanması 2 Ekime sarktı. Eğer il içi ve il dışı atamalarda yine 30 Eylül baz alınırsa sadece 2 günlük farktan dolayı 1 yıl daha zorunlu hizmetim uzamış olacak. Bu ve bunun benzeri durumlarda olan çok sayıda öğretmenimiz var. Ne yapsaydık yani, askere de mi gitmeyecektik! Yazık günah. Ya zorunlu hizmet muafiyeti gelecek ya da en azından 3 yılını bitirmiş olan muaf tutulacak. Ki bana kalırsa kökten kaldırılmalı. Atanan vatandaş zaten gittiği okulda 3 yıl zorunlu kalsa bu süre yeterli. Bitmiyor da bitmiyor. Şu "geçmişte biz de yaptık siz de yapın" diyerek muafiyeti adaletsizlik diye yorumlayan hazımsız meslektaşlarım lütfen artık yaşadıklarınızdan biraz ders çıkarıp insanların iyiliği için gayret gösterin. Bir insan zorla tutulduğu yerde nasıl verimli olabilir ya.

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak