Öğretmenlerin Ücretli Doğum İzni Süresi Kaç Ay?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

657 sayılı devlet memurları kanununun 104/A maddesine göre kadınlara doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta, toplam 16 hafta süreyle ücretli doğum izni verilmektedir.
Kadın çalışanlar yasal olarak doğuma 3 hafta kalana kadar çalışma hakkına sahiptirler. Ancak kadınlar doktor raporu ile 37.haftaya kadar çalışıp kalan 5 haftayı doğum sonrasına aktarmaya çalışıyorlar ki bebekleri ile daha çok zaman geçirebilsinler.
Bir bebeğin annesine en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde annesiyle maksimum 13 hafta geçirebilmesi ve kadının mevcut ekonomik koşullar ve yasal olarak tanınan bu kısa süreden dolayı iş yaşamına dönmek durumunda kalması insani değerlere aykırıdır.
"İlk 6 ay yalnızca anne sütü" diye bilimsel bir gerçek var. Ama kadın öğretmenler bebekleri henüz 3 aylıkken okullara dönmek zorunda kalıyor. Bebek bezi, mama ve hayatın her alanındaki fahiş fiyatlardan dolayı annelerin ücretsiz izne ayrılmak gibi bir lüksleri de yok. Ayrıca bebeğin yalnızca fiziksel değil duygusal, zihinsel gelişimi açısından da bu kritik süreci annesi ile geçirmesi hayati önem taşımaktadır.
Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak talebimiz;
Öğretmenlerin ücretli doğum izni en az 6 ay olsun!
Bir bebeğin yaşamının ilk 6 ayını koşulsuz annesi ile geçirmesi insani ve vicdani bir haktır!
Biz diyoruz ki yarınımız olan çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak sağlıklı gelişimleri için en az 6 ay koşulsuz şartsız anne ile olmalıdırlar.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak