O SENDİKADAN ALKIŞLANACAK HAREKET

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hürriyetçi Eğitim Sen 29 Mayıs 2022 tarihinde Ankara'da 1. Olağan Genel Kurulunu topladı. Bu kongrede hem alkışlanacak hem de Türk sendikacılık tarihine geçecek bir olay yaşandı. Sendika kongresine; hiç bir siyasetçinin davet edilmediği, hiç bir siyasetçinin katılmadığı görüldü. "Siyasetten talimat almayan bir sendika hayalin mi var?" Sloganıyla yola çıkan Hürriyetçileri ayakta alkışlıyoruz.
 

Politikacıların oy toplama alanı olarak gördüğü sendikaların toplantılarında konuşmalar yaptığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Memur-Sen'in ve Kamu-Sen'in kongrelerinde siyasi figürlerin sürekli boy gösterdiğini biliyoruz. Hatta 7-8 Mayıs 2022'de Ankara'da düzenlenen Kamu-Sen 7. Kongresinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar YILDIRIM, Kamu sen üyelerine; "Sahaya inin Cumhur ittifakı için oy toplayın!" çağrısında bile bulunmuştu. Talihsiz söylem, 'siyasetin memura yasak olduğunu bile bile' o salonda oturanlarca alkışlanmıştı. (O vahim dakikaları izlemek için tıklayınız)

Bu duruma, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Ağrı İl Temsilcisi Serdar GÜNDÜZ şahsi Twitter hesabından; "Kamu-Sen kendini feshetsin. Sahaya inip oy toplasın. Eğitim Emekçisinin hakkını biz (Hürriyetçi Eğitim Sen) savunuruz." diye Twit atarak tepki göstermişti.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent KURUOĞLU'nun kongredeki konuşması;

1. bölüm

2. bölüm

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak