Necmeddin öğretmen adına kütüphane kuruyoruz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şubesi  iş birliğiyle başlatılan “Gençler Elinizden Gelen Kitap Olsun” kampanyası kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda kitap bağış kumbarası oluşturuldu. Kumbarada toplanan kitaplarla Şehit Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi’nde kütüphane kurulacak. Böylece, okulun adının Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesinin ardından öğretmenin ismi, kütüphanede de yaşatılacak.

‘Kütüphane bizden, kitaplar sizden’

Genel Başkan Ali Yalçın, kitap kampanyasıyla ilgili düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kısa süre önce şiddete kurban verdikleri öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun anısına düzenlenen kitap bağış kampanyasında bir araya geldiklerini söyledi. Sendika olarak “Kütüphane bizden, kitaplar sizden” diyerek başlattıkları kitap bağış kampanyası ile Necmeddin öğretmenin adını yaşatacakları kütüphanenin kurulmasını üstlendiklerini söyleyen Yalçın, “Kütüphaneye kitapları bütün öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte toplayacağız. Kocaeli’deki en güzel kütüphaneyi şehit öğretmenimiz Necmeddin Kuyucu adına kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yalçın, bir eğitim sendikası olarak, eğitim çalışanlarının temel hak ve hürriyetlerini korumaya çalışan, üyesine, ülkesine ve bütün insanlığa duyarlılığıyla hoş bir seda bırakmaya çalışan bir kurum olarak bu faaliyetin son derece anlamlı olduğunu kaydetti.


 

Bir öğretmen için en acı şeyin öğrencisi tarafından katledilmek olduğunu vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehit Necmeddin Kuyucu hocamızın yaşadığı bu tatsız hadise ve hayatına mal olan bu durum, hepimizi derinden üzdü. Tüm eğitimciler, tüm duyarlı insanlar olarak Kocaeli’den, Gebze’den, Türkiye’ye bir resim gösterdik. On binler yürüdü, bir duruş, bir irade beyanı ortaya koydu. O gün sadece o meydanda bulunanlar bir irade beyanında bulunmadılar. Aynı zamanda mülki idareler de irade beyanında bulundu. Resmîprosedürüngece yarısı tamamlanarak okulun adının Necmeddin Kuyucu olarak değiştirilmesi çok büyük bir incelik, bir nezaket, çok büyük bir devlet adabıdır. Bu vesileyle değerli Valimize, Millî Eğitim Müdürümüze ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yalçın, “Necmeddin öğretmenimizin adının okulun tabelasında olduğu gibi, kütüphanede de yaşamasına imkân tanıma adına bu güzel gayreti ödüllendirelim ve kitapları kumbaraya atalım” diye konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık, Necmeddin Kuyucu’nun ailesi, öğretmenler, öğrenciler ve protokol üyeleri kumbaraya kitap bırakarak kampanyaya destek verdi.

Kitap bağışı kampanyasına destek vermek isteyenler, 5 Mayıs’a kadar kumbaraya kitap bırakabilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak