MEMURLAR, ERKEN MAAŞ ÖDEMESİ DEĞİL, BAYRAM İKRAMİYESİ İSTİYOR!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

BASK Genel Başkanı Bayram ZENGİN basına yaptığı yazılı açıklamada; Cumhurbaşkanın tarafından yapılan “Memur maaşlarının Cuma günü  ödeneceği” açıklamasına tepki göstererek “Memurlar erken maaş ödemesi değil, bayram ikramiyesi istiyor” dedi.

BASK   Genel Başkan Bayram Zengin açıklamasında şöyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanınca sosyal medya üzerinden yapılan “Kamu çalışanlarımızın bu ay Kurban Bayramı sonrasına denk gelen maaş ödemeleri bayram öncesinde, 9 Ağustos Cuma günü yapılacak” şeklindeki açıklamasından memur aylıklarının Bayram öncesi 9 Ağustos Cuma günü ödeneceği anlaşılmaktadır.

Konu medyada “Memura müjde” olarak haberleştirilmesi de üzücüdür.

Yazılı, görsel ve işitsel medya ile sosyal medya şunu bilmelidir ki “memurlar erken maaş ödemesi değil, bayram ikramiyesi beklemektedir.”

9 Ağustos Cuma günü, taşeron işçiliğinden kadroya geçirilenler dahil tüm kamu işçileri, 1384 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, ilave tediye diye adlandırılan bayram ikramiyelerini alacaklardır. Kamu işçileri 1956 yılından beri ilave tediye (ikramiye)  almaktadır.

Ayrım yapılmaksızın tüm emeklilere de aynı gün 7143 sayılı Kanun uyarınca 1.000’er TL ikramiye ödenecektir.

Bu durumda ikramiye alamayan tek kesim memurlar olmaktadır.

Üstelik 4688 sayılı Kanunun 28 inci maddesinde “memurlara ikramiye verilmesi” hususu toplu sözleşmede karara bağlanacak konular arasında yer almasına rağmen 17 yıldan beri yetkili sendikalar tarafından toplu pazarlıklarda gündeme getirilmemesi veya yarım ağız açıklamalarla geçiştirilmesi o sendikaların ayıbı ve utancıdır.

Hükümetin bu durumu fırsata dönüştürmesi ve memurlara ikramiye vermemesi adalet ve eşitlik ilkesi ile bağdaşmamaktadır.

Halen devam etmekte olan toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara ikramiye konusunun çözülmeyeceği, sendikaların yarımağız  ve utangaç talebinden açıkça anlaşılmaktadır.

İkramiyeye ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının, toplu sözleşme görüşmelerine 15 gün ara verilmesinden 1 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasını da oldukça manidar bulduğumuzu da bir kere daha ifade etmek istiyoruz.

BAYRAM SEVİNCİMİZİ HÜZNE ÇEVİRMEYİN!

Biz toplum olarak bayramları özel hazırlıklarla karşılamaya alışkınız.

Dini bayramlar Türk toplumu tarafından huzur, neşe, barış ve kardeşlik duyguları ile yaşanır. Yeni başlangıçlar içir fırsat olarak değerlendirilir. Bayram günleri sadece aile içinde değil komşular ve akrabalar arasında da bayram duygularının yoğun yaşandığı anlardır.

Bu nedenle herkes bayrama tüm hazırlıkları ile girerken herhangi bir harcamadan kaçınılmaz. Gerekirse borç alınır ama harcamadan kaçınılmaz.

Kurban bayramına has kurbanlık yanı sıra başta giyim-kuşam (bayramlık) ve ikram harcamaları olmak üzere il içinde ve il dışında bulunan aile büyüklerinin de ziyareti nedeniyle oluşan ulaşım harcamaları dikkate alındığında bayram harcamaları maaşından başka geliri olmayanlar için bayram sevinci hüzne dönüşmektedir.

Erken ödenecek olan maaş bayram süresince zaten harcanacaktır.

Memura 30 gün yetmeyen aylığı, 36 gün nasıl yetecektir?

MEMURLAR BANKALARA MAHKUM ETMEYİN!

Geliri sabit olan, özellikle tek maaşlı aileler;  aile büyüklerine, eşine, çoluk çocuğuna ve aile-arkadaş çevresine mahcup olmamak için söz konusu bayram harcamalarını banka kredisi kullanarak veya aile-arkadaş çevresine borçlanarak karşılamaya çalışmakta, bir sonraki bayrama kadar aylarca kredi taksiti veya borç  ödemek zorunda kalmaktadır.

Hükumet, memurları bankaların insafına terk etmemelidir.

SENDİKALARIN DUYARSIZLIĞI UTANÇ VERİCİ

Toplu sözleşme görüşmeleri devam etmesine rağmen, sarı sendikaların memurları yüzdelik artışlara mahkum etmek için yoğun çaba göstermelerini ve memurların ikramiye hak ve talebini seslendirmekten kaçınmalarını ibretle izliyoruz.

Eğer toplu sözleşmeleri enflasyon bağlayacak isek toplu sözleşme yapmaya da boşuna görüşme yürütmeye de gerek yoktur. Toplu sözleşme görüşmeleri orta oyununa döndürülmemelidir.

Memurları, bu oyunun taraflarını ve taraftarlarını dikkatle izlemeye çağırıyoruz.

Memurları bu oyunu oynayanların maskelerini indirmeye çağırıyoruz.

BU HAKSIZLIĞA İSYAN EDİYORUZ.

Memurlar olarak bu haksızlığa ve ayrımcılığa isyan ediyoruz.

Devlet, çalışanları arasında ayrım yapmamalıdır. Memurlara üvey evlat muamelesi yapılmasından vazgeçilmelidir.

Memurların ikramiye hakkı, 4688 sayılı Kanundan kaynaklanan yasal bir hak ve taleptir.

Ulufe değil, yasal hakkımızı istiyoruz.

Bu itibarla, Sayın Cumhurbaşkanının Kurban Bayramı öncesinde ve bayram ikramiyesi olarak, memurlara birer maaş tutarında seyyanen ödeme yapılması haklı beklenti ve talebimizi görmesini ve karşılamasını istiyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI BEKLİYORUZ.

Bu sorunun çözümü ve talebin karşılanması için bir Cumhurbaşkanlığı Kararının yayınlanması yeterlidir.

Kamu işçilerinde olduğu gibi memurlar için de bir Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlanmasını istiyoruz.

3 milyon 250 bin kamu görevlisi bu bayram müjdesini beklemektedir.

Sayın Cumhurbaşkanının duyarlılık göstermesini, Kurban Bayramı öncesinde memurlara jest yaparak bayram ikramiyesi talebini karşılamasını, memurları bankaların kıskacından kurtararak rahatlatmasını bekliyoruz.”

BASK BASIN BÜROSU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak