Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Yönetim Kurulu ve üyelerimizle 15 Mart tarihinde Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi’nde bir araya geldi.
Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Türkiye Kamu-Sen Amasya İl Temsilciliği’nin 16 Mart tarihinde düzenlediği istişare toplantısına da katıldı. Toplantıda Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancı, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları, il temsilcileri ve çok sayıda üyemiz hazır bulundu.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı konuşmada, toplu sözleşme ve yönetici atamaları konusunda açıklamalarda bulundu.
Genel Sekreter Musa Akkaş da Türk Eğitim-Sen Şubesinde yaptığı konuşmada, sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarına değindi. Sözleşmeli öğretmenlerin ailelerinden ayrı ve çocuklarına hasret bir şekilde mesleklerini icra ettiklerini belirten Genel Sekreter Musa Akkaş, “Sözleşmeli öğretmenliğin iptal edilmesi için yargıya başvurduk. Yargının sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili vereceği kararı umutla bekliyoruz. Tabi yargıdan karar çıkana kadar da Bakanlığın yaşanan acil sorunlara çözüm getirmesini, eş ve sağlık özrü mağdurlarına tayin hakkı vermesini talep ediyoruz. Sözleşmeli öğretmenler ailelerinden ayrı, çocuklarına hasret yaşıyorlar.” dedi.
Türk Eğitim-Sen’in yaptığı ücretli öğretmen araştırmasına göre Türkiye’de 74 ilde 83 bin 387 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığını ifade eden Akkaş, “Bu, 83 bin 387 noktada öğretmen açığı olduğu, Milli Eğitim Müdürlükleri’nin çocuklarımızın dersleri boş geçmesin diye ek ders karşılığında öğretmen görevlendirmesi yaptığı anlamına gelmektedir. Bu durum, ücretli öğretmenlerimizin durumu dahi 76 bin 605 noktada acil öğretmen ihtiyacını ortaya koymaktadır.” dedi.
Sayın Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından kamuoyuna açıklanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde taahhüt edildiği şekliyle; MEB’de liyakat ve adaletin esas alındığı bir yönetici atama sistemi mutlaka ihdas edilmesi gerektiğini kaydeden Genel Sekreter Musa Akkaş, “Mülakat ahlaksızlığıyla kul hakkı yiyenlerin bir daha aynı cüreti gösteremeyeceği, eğitim çalışanlarının ayrıştırılmayacağı ve devlete güvenin yeniden sağlanacağı adil bir sistem herkes tarafından sahiplenilecektir” dedi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması, ancak 657 sayılı devlet memurluğu kanunundan kaynaklanan kazanımlara dokunulmaması gerektiğini ifade eden Akkaş, “Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak bir meslek kanunu çıkarılmalıdır. 657 Sayılı DMK’dan kaynaklanan haklarımız baki kalmalıdır. Aksi takdirde haklarımızı kırpacak bir düzenlemeye şiddetle karşıyız” şeklinde konuştu.