Meb Görevde Yükselmede Tüm Boş Kadrolara Atama Yapılmalıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında münhal bulunan Şube Müdürü, Şef, Sayman ve Memur kadrolarına görevde yükselme yoluyla atama yapılması amacıyla 9 Temmuz 2023 tarihinde Görevde Yükselme Sınavı düzenlenmiştir.    

Personel  Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan sınav duyurusunda Taşra Teşkilatı  Şube Müdürlüğü kadroları için 400, saymanlık  kadroları için  57 adet münhal kadronun ilan edildiği bilinmektedir.   

Ancak; 2023 yılına ilişkin Bakanlığımız II sayılı Özel Hizmet Tazminatlarını gösteren cetveldeki serbest  kadroların  Görevde Yükselme yoluyla ilan edilen münhal kadrolardan çok daha fazla olduğu görülmektedir.  

 18/07/2023 tarihli itibariyle bakanlığımız taşra teşkilatı MEBBİS kayıtlarındaki dolu Şube Müdürlüğü Kadrosu (2683)  2023 Yılı  II Sayılı Cetveldeki (3153) Serbest Şube Müdürlüğü kadrosundan çıkartıldığında  münhal  şube müdürlüğü kadrosunun 470 adet olduğu, ancak 9 Temmuz 2023 tarihinde yapılan sınavda münhal Şube Müdürlüğü kadrosunun 400 adet ilan edildiği, Yine aynı cetvele göre; 623 serbest saymanlık kadrosundan 161 adet 1. Derece Saymanlık kadrosu münhal iken sadece 27 adet kadro için sınav ilanı yapıldığı anlaşılmaktadır.   

Kamu yararı gereği; Memur, Şef, Sayman ve Şube Müdürü ünvanları için tüm boş kadroların sınavda başarılı olup tercih yapacak adaylara açılması hususunda; 


Emir KAZAK  

Liyakat-Sen Genel Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak