MEB 2010 yılında, o tarih itibari ile görevde olan öğretmenlerin, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışma mecburiyetini kaldırıyor.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

*BİR AF UYGULAMASI, CEZAYA NASIL DÖNÜŞÜR?***

MEB 2010 yılında, o tarih itibari ile görevde olan öğretmenlerin, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışma mecburiyetini kaldırıyor. 2015 yılında, zorunlu hizmeti bitirdiği halde ayrılmayan öğretmenleri teşvik etmek için de ilave puan uygulaması getiriyor. Her iki adım da buraya kadar güzel.

Ancak, 2010 yılından önce göreve başlayan öğretmenler, zorunlu hizmete tabi olmadıkları için kapsam dışı kalıyor ve 2015 değişikliği ile getirilen ilk yıl için yüzde yirmi beş, ikinci yıl için yüzde elli, üçüncü ve daha sonraki yıllar için yüzde yüz artırımlı puan hakkından yararlanamıyor. Bu durum aynı bölgede, aynı okulda çalışan iki öğretmenden, göreve 2010 öncesi başlayana 22 (son değişiklikle 33 olacak), 2010 sonrası başlayana 44 puan vermek demek.

Amaç, öğretmen istihdamında zorluk çekilen bölgelerde geçirilen hizmet süresini uzatmaksa, 2010 öncesi atanan ve o bölgede daha uzun süre kalan öğretmenleri neden cezalandırıyoruz? Adalet bunun neresinde?
K
Çözüm; yeni düzenlemelerin yapıldığı, konunun tartışıldığı bu günlerde, 2010 öncesi göreve başladığı için zorunlu hizmetten affa uğrayan ve zorunlu hizmet bölgesinde çalışan veya halen çalışmakta olan yaklaşık 130 bin öğretmenin puanını, adil bir sistemle yeniden hesaplamaktır, zaman kaybetmeden.

Bize ulaşan bir grup öğretmenin hazırladığı ve ilettiği ŞU TABLO HER ŞEYİ ANLATIYOR.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak