Kamu Çalışanlarının Maaş Artış Oranı Resmi Enflasyondan Bile 5,4 Puan Az

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yedinci dönem sözleşmesinin ilk 6 ayında TÜİK rakamlarına göre(!) memur ve memur emeklilerinin 11,6 puanlık maaş atışı 2024 yılı nisan ayı itibariyle tamamen erimiş, memur ve memur emeklisi enflasyon karşısında ezilmişti.

Bu yetmezmiş gibi TÜİK tarafından 2024 yılı haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ilk altı aylık kümülatif enflasyon oranı 24,7 olarak açıklanmıştır. Hissedilen enflasyon bu rakamın çok çok üzerinde olmasına rağmen memur ve memur emeklilerine TÜİK oranlarında maaş artışı bile (enflasyon farkı zam değildir.) çok görülmekte, memur ve memur emeklileri resmi altı aylık enflasyon oranının 5,4 puan altında maaş artışına mahkum edilmektedir.

2024 yılının ikinci altı ayında resmi enflasyonun altın maaş artış oranları devam edecektir.

2024 yılı temmuz ayında memur ve memur emeklileri (6,5 milyon kişi) 6 aylık resmi enflasyon oranında yaklaşık yüzde 24,7 maaş artışı değil de yüzde 19,3 maaş artışına mahkum edilecek?

Yetkili Sendikaya soruyoruz: Memur ve Memur emeklileri yüzde 19,3 enflasyon farkı (resmi enflasyondan bile 5,4 puan az) alacaksa neden buna itiraz etmiyorsunuz?

Yüzde 24,7'lik  tartışmalı TÜFE artışını bile alamayan milyonlarca işçi, memur ve emekli üstüne bir de fazladan ÖTV ödeyecek!

Yetkili Sendika sıfatıyla toplu sözleşme masasına oturanlar, kamu çalışanlarının 2024 yılı ilk altı aylık TÜİK enflasyon oranlarının bile altında maaş artışına mahkum bırakılması konusunda kamuoyuna izahat vermelidir.

Liyakat-Sen Genel Merkezi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak