Hijyen Standardının Sağlanması İçin Eğitim Kurumlarına Bütçe Verilmelidir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okulların salgın sürecinde mutlaka temizlik malzemesi ve maske konusunda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Kervan yolda düzelir, diyerek okul yönetimlerinin sırtına bırakılmamalıdır. Bir hijyen standardının sağlanması için eğitim kurumlarına bütçe verilmelidir” dedi.

Ali Yalçın, TVNet’te Gündem Özel programında, yüz yüze eğitime ve eğitim çalışanlarının sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sorumluluklarımız ve umudumuz kaygılarımızdan daha büyüktür

Okulların açılarak yüz yüze eğitime geçilmesini desteklediklerini kaydeden Yalçın, “Sorumluluklarımız ve umudumuz kaygılarımızdan daha büyüktür. Önlemleri alarak kontrollü yaşamaya alışmalı, öğrencilerle birlikte tüm topluma önemini hissettirip, salgında yaşama bilinci kazandırmalıyız. Biz yüz yüze eğitimi devam ettirmek zorundayız. Uzaktan eğitimin doğuracağı maliyet kontrollü bir şekilde yapılacak yüz yüze eğitimin doğuracağı maliyetten çok daha fazladır. Erişim ve altyapıda adalet sorunu var. Herkes salgın sürecinde fiziki mesafeyi koruyarak, hijyen kurallarına uyarak ve kontrollü davranarak yaşamayı öğrenmelidir. Okullar bu anlamda toplumu düzenleyici kurumlardır. Salgınla baş etmek istiyorsak okulları açık tutmalıyız” şeklinde konuştu.

Uzaktan eğitim sadece bir öğretim yöntemi

Uzaktan eğitimin sadece bir öğretim yöntemi olduğunu, tüm eğitimin uzaktan yürütülmesinin telafisi zor sonuçların ortaya çıkmasına neden olacağını belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örgün eğitimde mimiklerimizle, bakışlarımızla, davranışlarımızla da öğrencilere bir şeyler öğretiriz. Bu nedenle, yüz yüze eğitimin yerini uzaktan eğitimin tutma ihtimali yoktur. Öğretim yöntemi teknikleri açısından bunların mutlaka bir kıymeti var, ancak doğrudan, yüz yüze eğitimin yerini tutması mümkün değildir.”

Okul yönetimlerinin omuzlarına yeni yükler yüklenmemelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak bir konuda ısrarlı cümle kurmayı sürdürdüklerini dile getiren Yalçın, “Başından beri ısrarla, ‘tedbirler alınsın, bütün şartlar yerine getirilsin, okullar bu arada desteklensin ve bir an önce açılsın’ dedik. Kervan yolda düzelir, diyerek okul yönetimlerinin sırtına bırakılmamalıdır. Okullar bu süreçte mutlaka temizlik malzemesi ve maske konusunda desteklenmelidir” diye konuştu.

Filyasyon çalışmaları disipline edilerek gönüllülük esasına oturtulmalıdır

Salgının filyasyon çalışmalarıyla kontrol altına alınmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Yalçın, filyasyon konusunun kamu görevlileri açısından çok özensiz, düzensiz ve nezaketsiz yürütülen bir süreç hâline gelmeye başladığını, bunun disipline edilerek gönüllülük esasına oturtulması gerektiğini dile getirdi.

Yardımcı hizmetli personelin fazla mesai ücreti verilmelidir

Yardımcı hizmetli personelin çok önemli bir iş yaptığını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Yardımcı hizmetli arkadaşlarımızın emekleri mutlaka görülmelidir. Bu arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyorlar. Biz toplu sözleşme sürecinde okulun ağır yükünü çeken bu arkadaşlarımıza yönelik fazla mesai uygulamasını ısrarla istemiştik, ancak izin kullanılmasına yönlendiren yönteme gidilmişti. Bu arkadaşlarımız çok fazla mesai yaptıkları bir süreçten geçiyorlar. İzne gidecek hâlleri yok, okulu bu arkadaşlarımız ayakta tutacaklar. Bu nedenle, fazla çalıştıkları saatlerin ücretleri mutlaka ama mutlaka verilmelidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber