Felsefe Grubu Öğretmenlerinden Türk Eğitim Sen'e Ziyaret

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Felsefe grubu öğretmenleri Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

Mart ayında yapılacak yeni öğretmen atamasında Felsefe grubu öğretmenlerine sadece 155 kontenjan ayrıldığına dikkat çeken öğretmenler, kontenjan sayısının artırılmasını istedi.

Felsefe gurubu öğretmenlerinin sorun ve taleplerini dinleyen Genel Başkan Talip Geylan, her zaman öğretmenlerimizin yanında olduklarını ve her platformda onların sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kontenjanlardaki yetersizliğe ve adaletsizliklere dikkat çeken Geylan,  “Felsefe grubunda en son alımlarda 86.25 puan alan öğretmen dahi açıkta kalmıştı. Dolayısıyla felsefe branşında 155 olan kontenjan sayısının çok yetersizdir. Mart ayındaki öğretmen atamasında kontenjan sayısı artırılmalıdır” diye konuştu.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanı açıklamalarıyla ilave 20.000 öğretmen ataması için 26 Mart’ta başvurular alınacak. Bu adım için Hükümete teşekkür ediyor ancak  bu sayının 40.000’ne yükseltilmesini istiyoruz. Halen ülkemizde 150 bin civarında öğretmen ihtiyacı ve 100 bine yakın ücretli öğretmen çalışır iken mevcut atama sayısı çok yetersiz kalmaktadır.  Bu nedenler beklentimiz hem 26 Mart’taki alımın 40.000’e çıkarılması hem de adil bir kontenjan dağılımının yapılarak KPSS’den yüksek puan almış arkadaşlarımızın rahatlamasıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak