EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIDIR !

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


BASINA VE KAMUOYUNA 
HALK İÇİN EĞİTİM İSTİYORUZ .EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIDIR !
Salgın süreci ile birlikte eğitimde var olan eşitsizlikler derinleşmiştir. Salgın riskine karşı uzaktan eğitime geçilmesi ile kamusal bir hizmet olan ve her çocuğun eşit bir şekilde faydalanması gereken eğitim hakkına ulaşmak güçleşmiştir. Özellikle düşük gelirli ve yoksul aile çocukları ile mevsimlik tarım işçiliği yapan çocuklar normal koşullarda bile eğitim olanaklarından yeterince yararlanamazken, uzaktan eğitim ile birlikte her çocuğun ulaşabileceği bilgisayar, internet gibi teknolojik araçlarının olmaması, çocukların eğitim sisteminden dışlanmalarına yol açmıştır.
  Türkiyede kırsal nüfusun oranı %25 , bu demek oluyor ki 22 milyon insan yaklaşık  6 milyon öğrenci.Tablet dağıtılmasına karşı değiliz ancak internetsiz köylere beldelere evlere tablet dağıtmak bize Tunceli’de susuz köye çamaşır makinası dağıtılmasını hatırlattı.
Kırsal ve beldelerin demografik yapısı aile yapısı göz önüne alınarak çalışmalar yapılmalıdır. Kırsalda çok çocuklu ailelerin evinde her çocuğun odası yok ve bir tv varken eba TV nasıl verimli takip edilecektir ? 
Ayrıca  bugüne kadar geçen sürede, EBA sisteminde yaşanan teknik sorular, eğitim programının içeriğinin bir plan ve program içerisinde yürütülmemesi, ders program ve içeriklerinin yeterli olmaması gibi yaşanan temel sorunlara çözüm üretilememiş, EBA’nın teknik altyapısı güçlendirilmemiş, uzaktan eğitime erişim sorunu da çözülmemiştir.Salgın sürecinin uzun süreceği göz önüne alındığında, çocukların nitelikli bir eğitimi eşit şekilde alması sağlanmalıdır. Eğitime ayrılan bütçe payı arttırılmalı ve çocukların uzaktan eğitme katılması  yönünde gerekli çalışmaların acilen hayata geçirilmesi ve altyapı hazırlanmalıdır.  Çocukların başta bilgisayar ve internet gibi teknolojik ihtiyaçları temin edilerek uzaktan eğitim sistemine erişimi sağlanmalıdır. Uzaktan eğitim sisteminden kaynaklı sorunlar yeniden planlanarak tüm çocuklara eğitimde fırsat eşitliği verilmelidir.
TALEPLERİMİZ :
1-Bütçeden eğitime ayrılan payın artırılması
2-Özel okullara uygulanan devlet teşviklerinin kaldırılarak bu teşviklerin devlet okullarına aktarılması
3-Sınıflarda öğrenci mevcudunun 24 ile sınırlandırılması ve bunun için en az 100 bin atama yapılması
4-Ülke genelinde Döner Sermaye İşletmesi olan okullardaki saymanlıklar 1073'den 484'e indirilerek 589 sayman aniden görevlerinden olmuş ve tazminat kaybına uğramıştır. Döner sermaye işletmelerinde şu anda okullarda büyük aksamalar vardır. Uygulamanın derhal kaldırılması
5-Eğitim ile ilgili çalışmaların her kademesinde Eğitim çalışanlarının örgütleri aracılığı ile karar sürecine katılması
6-Kamu görevlileri sendika yasasındaki Toplu Görüşme maddesinin Toplu sözleşme şeklinde değiştirilmesi ve Grev hakkının tanınması
7-IMF'in ve Dünya Bankası programlarından vazgeçilerek Halk İçin, Halktan Yana bütçe hazırlanması
 8-Bütün köylere gezici internet aracı ve tablet 
TÜM ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ SENDİKASI 
MUŞ-BULANIK TEMSİLCİLİĞİ
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak