Eğitim İş: Eğitimde Adalet İstiyoruz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

-Öncelikle belirtelim ki sürecin başında yapılması gereken açıklamanın üç haftalık sürecin bir haftası tamamlandıktan sonra yapılması kamu idaresine güveni bir kez daha zedelemiştir.

-Öğretmenlere kural önceden açıklanmadan kurs ve canlı ders görevleri verilmiştir. Canlı dersler tüm alanlarda verilemediği gibi başka araçlar (zoom gibi) kullanılabileceği de açıklanmış fakat bu konuda da yeterli planlama yapılamamış, birçok alan öğretmeni bu süreçten Bakanlıkça uzak tutulmuştur.

-Öğretmen ve özellikle öğrencilerin uzaktan eğitim sisteminden yararlanabilmeleri için ücretsiz internet, tablet/bilgisayar dağıtımı yapılmadığı gibi en azından bu süreçte bilgisayar satışlarındaki vergilerin kaldırılması dahi akla getirilmemiştir.

-Pandemi sürecinde ilk tecrübe olan kurslardaki tedbirsizlik geleceğin işareti olmuştur. Sınıf mevcudunun yanı sıra ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesi gibi tedbirler alınmadığı gibi öğrencilere maske dahi dağıtılmamıştır.

-Her gün girişte maske dağıtılması olası kayıp, yırtılma, yere düşürme durumunda yenilenmesi gerekirken öğrencilerin günlerce kullandıkları, koruma özelliği ve standartlara uygun olmayan maskelerle derse girmelerine göz yumulmuştur.

-Yüz yüze eğitimin planlandığı 21 Eylül'e kadar tüm öğretmenlerimize dersler başlayacak gibi sınıfları/dersleri tanımlanmalı, okullarda maksimum tedbirler alınmalı, yüz yüze eğitim yapamayacak öğrencilerden başlayarak teknik altyapı, ücretsiz internet, tablet dağıtımı gibi zorunlu çalışmalar gerçekleştirilmelidir.

-Saydığımız tedbirler alınmayıp, gerekli koşullar sağlanmadan yapılacak eğitim, hem ailesi yoksul öğrenci-ailesi zengin öğrenci arasındaki eğitime ulaşma uçurumunu daha da açacak, hem toplum sağlığını riske atacaktır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak