EĞİTİM İŞ: AYVALIK’TA 10 KASIM KOREOGRAFİSİ NEDENİYLE ÜYEMİZİN GÖREVDEN ALINMASINI PROTESTO ETTİK

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ayvalık’ta ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına; Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Ayvalık İlçe Temsilcimiz Nahil Filiz, Balıkesir genelindeki ilçe temsilciliklerimiz, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu destek verdi.

Genel Başkanımız Orhan Yıldırım burada yaptığı açıklamada, Türk Ulusu’nun her yıl 10 Kasım’da, emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş ve bağımsız devletini kurarak Türk Milleti’ne emanet etmiş büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak minnet duygularını dile getirdiğini vurguladı.

Bu yıl da, 10 Kasım’da, ülke genelinde anma törenlerinin düzenlendiğini kaydeden Orhan Yıldırım, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel kurumlarda da Milli Eğitim Temel Kanunu,  MEB’in mevzuat ve talimatları doğrultusunda anma törenleri yapılmıştır. Ancak her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Atatürk’ü; Türk Ulusunun hafızasından silmek isteyenler, ülke genelinde anma törenleri üzerinden Atatürk’e ve hatırasına saldırılarını sürdürmüşlerdir.” dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atatürk düşmanı bir şahıs tarafından başlatılan karalama kampanyası, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının katılımıyla sosyal medyada linç kampanyasına dönüştürülmüştür. Malum sendika genel başkanı ve şube başkanlarının da katıldığı bu linç kampanyası, etkisini Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde de göstermiştir.  MEB, Atatürk düşmanlarının 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri üzerinden başlattığı bu saldırılardan, törenleri düzenleyen idareci ve öğretmenler hakkında soruşturma ya da doğrudan açığa alma görevi çıkarmıştır. Oysaki paylaşımlar, Atatürk’ü anmayı bile kabullenemeyen zihniyetin, okullarımızı, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi anma törenlerini bahane ederek hedef haline getirmekten kaçınmadığını gösteren saldırının kanıtlarıdır. Bu paylaşımları yapılan anma törenlerinin genel akışı içerisinden amaçlarına hizmet edeceğini düşündükleri kesitleri alıp bir dini ritüel algısı ve suç unsuru oluşturma çabasının göstergesi olarak değerlendiriyoruz.

Kendileri de öğretmen olan malum sendikanın genel başkanı ve şube başkanlarının Başöğretmen Atatürk’ü anmak için düzenlenen törenlerden rahatsızlık duymasını anlamak mümkün değildir. Bu konuda toplumda Atatürk düşmanlığı oluşturmak ve Atatürk’e hakaret suçu işleyenler hakkında MEB ve savcıların gereğini yapması gerekirken, okul müdürleri ve öğretmenleri hedef alması asıl amacın başka olduğunu düşündürmektedir. Balıkesir’de iki okulun yanı sıra, başka illerde de görülen açığa almalar ve soruşturmalar, bu amaca hizmetten başka ne olabilir?”

Balıkesir Ayvalık Atatürk Ortaokulu Müdürü Mustafa Karaman’ın sorgusuz sualsiz, savunması dahi alınmadan faks emriyle açığa alınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Yıldırım, “MEB’in bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerekir. Aksi takdirde bu durumu Atatürk’ü anma ve anlatmakla görevli öğretmenler üzerinde bir baskı ve yıldırma çabası olarak algılayacağımızın bilinmesini isteriz.  Eğitim-İş üyesi öğretmenler;  Yüce Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara anlatmaya ve öğretmeye devam edecektir.  Türk ulusu; çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyet’in öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin düşmanlarına karşı yılmadan mücadele edeceklerdir” diye konuştu

Anahtar Kelimeler:
BalıkesirAYVALIK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak