'Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı gerçekleştirdik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu personel rejimini değiştirmeyi masabaşında tasarlayan çalışma tarzları yerine, mevcut ve muhtemel sorun alanlarının tespitinden hareketle 21. yüzyıl Türkiyesi’ne uygun bir personel rejimini kamu görevlileriyle birlikte tasarlama gerekliliğine inandıklarını belirterek, “Eğitim çalışanlarının sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini ele alan çalıştayımız, bu gerekliliğin bir sonucudur” dedi.

“Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalıştayı, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarının katılımıyla yapıldı.

Sorunların çözümü için elimizden geleni yapıyoruz

Çalıştayın açılışında konuşan Ali Yalçın, eğitim çalışanlarıyla omuz omuza vererek birçok sorununun çözümünü sağladıklarını ifade ederek, “Eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, ekonomik ve sosyal problemlerinin çözüme kavuşturulması için, dün olduğu gibi, bugün de elimizden geleni yapıyoruz. Bu amaçla buradayız ve bu toplantının sonunda, şubelerimizin oluşturdukları komisyonların yapmış oldukları çalışmalar ele alınacak, tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri raporlaştırılacaktır” şeklinde konuştu.

Çalıştayın, 5. Dönem Toplu Sözleşme’de eğitim çalışanlarının talepleri, sendikamızın teklifleri için son derece önemli olduğunu kaydeden Yalçın, “Yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz emek, akıttığımız ter, sadece üyelerimize değil, bütün eğitim çalışanlarına kazanım sağlıyor. Yine bir toplu sözleşme arifesindeyiz ve bir teşkilat olmanın, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın gereğini yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme ikramiyesi yetkili sendika üyelerine yüzde yüz artırımlı ödenmelidir

“Nasıl ki emeğin patent hakkı varsa bizim terimizin de patent hakkı dayanışma aidatıdır” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendika ne işe yarar, diye konuşanların önce dayanışma aidatını ödemesi, ondan sonra konuşması gerekmektedir. Dayanışma aidatı konusunda, yasanın buna mesafeli duruşundan kaynaklı durumu göz önünde bulundurarak muadili bir teklifi her toplu sözleşme döneminde masaya sunuyoruz. Diyoruz ki toplu sözleşme ikramiyesi yetkili sendika üyelerine yüzde yüz artırımlı ödensin. Diğer kamu görevlileri bundan faydalanacaksa yetkisiz olanlar gibi sendikasız olanlar bundan faydalanacaksa bu kısım da ayrıca tartışılsın ve emeğin hakkı teslim edilsin. Siz birçok şeyden feragat ederek gayret gösterirken, herkesin aynı değerlendirildiği bu sistemin kabulü asla mümkün değildir.”

Yalçın, toplu sözleşme hakkını alan sendika olarak, grev ve siyaset hakkı, yasadaki çarpıklıkların düzeltilmesi gibi konularda da gayret göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Sahadan masaya doğru işleyen bir sürecin en önemli merhalesindeyiz

Toplu sözleşme sürecinde teşkilat disiplini içerisinde hep birlikte ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Yalçın, “Resmî süreç başlamamış olsa bile bizim için süreç aslında başlamış bulunmaktadır. Sahadan masaya adım adım işleyen bu sürecin en önemli merhalesindeyiz” dedi.

Komisyonlar ön raporları müzakere etti

Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın da bir konuşma yaparak çalışmalara ilişkin bilgi verdiği toplantıda, Öğretmenler Komisyonu, Eğitim Yöneticileri Komisyonu, Kadın Çalışanlar Komisyonu, Üniversite ve KYK Çalışanları Komisyonu ve GİH, YHS, THS Komisyonu, şube ve üniversite temsilciliklerinin raporlaştırdıkları çalıştay faaliyetleri ile üyelerden ve eğitim çalışanlarından gelen görüş ve önerilerin özetlenmesi suretiyle hazırlanan ön raporları müzakere ederek çalışmasını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber