Defalarca mahkeme kazanmış Okul müdürlerinin durumunu herkes biliyor.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Doğru olduğunu bildiğimiz değerleri yaşamaktan, bu değerler için doğru olanları yapmaktan ve söylemekten vazgeçersek bundan sonra ne liyakat ne de adalet adına ağzımızı açma hakkımızın olmayacağını biliyoruz. Adaleti, liyakati, hakkı ve hakikati savunmak; bu değerler için mücadele etmek tarihin hangi döneminde bu kadar zordu bilemeyiz ama bu dönemde gerçekten zor. Çünkü Kamusal alan, tarihin en Büyük Makam Mafyası ile karşı karşıyadır. Herkes emin ve müsterih olsun ki bu oyun da bozulacak bu mafyanın Aşil tendonu da kesilecektir! Biraz daha Sabır!

Defalarca mahkeme kazanmış Okul müdürlerinin durumunu herkes biliyor. Kimlerin, nasıl ve hangi yöntemle, 2014 yılında yapılan bir yönetmelik değişikliği ile çıtır çıtır kul hakkı yediğini de herkes biliyor. Adaletsizliğin ve ahlaksızlığın zirve yaptığı o günleri ve bu ahlaksıztan kimlerin bir müktesep hak kazandığını da herkes çok iyi hatırlıyor. Sayın Bakan katıldığı bir programda "Mevcut müdürlerimizin bir müktesep hakkı var. Çünkü onlar sınavla gelmişler." diyor. Mevcut Okul Müdürü "Ben sınava girmeyeceğim. Sınava girmeden kadro alacağım." diye seviniyor. Sayın Bakan galiba gündeme şunu getirmek istiyor: Bu müdürlerin içinde sınavla atanan var mı? Onlar için "müktesep" "Saye" sözcüğü ile eş anlamlıdır. Farsçada "Gölge" anlamına gelen bu sözcük kamusal alanda mülakat neticesinde "Sayende" sözcüğüne dönüşmüş ve "Senin gölgen yardımıyla" anlamına gelmiştir. Ben isim isim sayabilirim defalarca sınava girmiş lakin hiçbirinde barajı bile geçememiş birçok isim bugün Okul Müdürü. Peki, bunlar emekleriyle sınav sayesinde mi yoksa torpil sayesinde mi Okul Müdürü?

Devranı tersine döndüren, sırtında Memleket yükü taşıyan, yüreğinde Hilal düşü kuran ve yüzünde Vatan gülüşü olan Memleket Çocukları bu süreci de bundan sonraki süreçleri de atlatacaktır. Çünkü inanç Türk Eğitim-Sen'de, ahlak Türk Eğitim-Sen'de, sadakat Türk Eğitim-Sen'de, sevda Türk Eğitim-Sen'de, cesaret Türk Eğitim-Sen'de, adamlık Türk Eğitim-Sen'de, o zaman zafer de Türk Eğitim-Sen'in olacaktır. Yoksa HIRSIZ "DÖRT YILDAN BU YANA BENDE OLAN ÇALDIKLARIM ARTIK BENİM HAKKIMDIR; KORUYUN HAKKIMI!" HAKKINI KORUYACAK "BERAAT İSTİYORUM!" DERSE "BERAAT ETTİN!" DEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ...

Selahattin Dolgun
Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak