CANLI DERSLER EBA TV İLE UYUMLU OLMALI VE DERS SAATİ AZALTILMALIDIR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni eğitim-öğretim yılı okul öncesi ve 1. sınıflar haricinde uzaktan eğitim ile başladı. Uzaktan eğitimin detaylarının belirlenmemesi, öğretmen ve okul yöneticilerinin bilgilendirilmemesi nedeniyle bir belirsizlik yaşanmış, ilkokullarda dahi günde 6 saat canlı dersler yapılmıştı. Hafta ortasında yayınlanan yazı ile birlikte canlı dersler ilkokullar için günde 4, ortaokullar için günde 6 saati aşmamalıdır denilse de EBA TV'yi de düşündüğümüzde ilkokul öğrencileri için günde 4 saat canlı ders + 2 saat EBA TV, ortaokullar için günde 6 saat canlı ders + 2 saat EBA TV çocuklarımız için faydadan çok zarar getirebilecektir.  Bu yaştaki çocuklarımızı bu kadar saat ekran başında tutmak ne kadar doğrudur? 
Yüz yüze eğitimde dahi Cumartesi günleri çocuklarımız kendilerine zaman ayırırken uzaktan eğitimde Cumartesi günlerini de canlı derslerle doldurmak nasıl açıklanmalıdır? 
Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitim bir tutulmamalı, yüz yüze eğitimde verilen ders saatinin uzaktan eğitimde de verilmesi düşünülmemelidir. İlk-orta-lise kademelerinde verilen tüm dersler EBA TV ile uyumlu olmalı, canlı ders saatleri azaltılmalıdır.
Yüz yüze eğitimden çok daha hazırlık ve zaman gerektiren canlı derslerin yanında bir de dijital platformlarda öğrencilerin çalışmalarını takip ve kontrol eden, her daim öğrencileri ve velileri ile iletişim halinde olan öğretmenlerin ek dersleri canlı dersler üzerinden değil yüz yüze eğitimde olduğu gibi üzerlerindeki ders görevleri üzerinden verilmelidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak