Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
“Basın ve İletişim Şube Başkan Yardımcıları Eğitim ve İstişare” toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, sendika olarak, eğitimi de istişareyi de çok önemsediklerini belirterek, “Eğitim bizim işimiz, istişare ise olmazsa olmazımızdır. Bu toplantılar vesilesiyle alanımızla ilgili konularda bilgilerimizi tazeliyor, uzmanlaşıyor ve dayanışma ruhunu üst seviyeye çıkarıyoruz. Eğitim ve istişare içerikli toplantılarımız belli aralıklarla devam edecektir” dedi.
Bilgi çağında basın ve iletişimin önemi daha da artmıştır
Bilgi ve iletişim çağında yaşadıklarına dikkat çeken Yalçın, küresel bir köye dönüşen dünyada bilgiye erişimin kolaylaştığını, bu anlamda basın ve iletişimin öneminin daha da arttığını söyledi. Yalçın, dezenformasyona, tezvirata karşı teyakkuza geçmek gerektiğini kaydederek, bu konularda basın ve iletişimden sorumlu şube başkan yardımcılarına çok iş düştüğünü dile getirdi.
Tarzımız da yolculuğumuz da farklıdır
Emeğin saygın olması, alın terinin karşılığının alınması, yasakların kaldırılması için sendikal yolculuğa çıktıklarını ifade eden Yalçın, “Teşkilat olarak yola çıkışımız, mevcut sendikal pratiğe bir anlamda reddiyedir. Yeni bir sendikal hareketi Türkiye’yle buluşturduk, kireçle boyanmış beyaz taşların dışına çıkarak bu alana yeni bir soluk getirdik. Hiçbir zaman anarşiye, vandalizme, şiddete başvurmadık. Hiçbir zaman milletle kavga etmek gibi bir derdimiz, bir hevesimiz olmadı. Hiçbir zaman kaldırımın taşını sökme, esnafın camını indirme gibi bir tarzımız olmadı. Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunda entelektüel bir çaba ve birikim var. Mehmet Akif İnan gibi, bu toplumda yediden yetmişe herkesin saygı duyduğu, ‘yedi güzel adam’ diye herkesin hürmet beslediği bir kimlik ve kişiliğin liderliğinde kurulmuş teşkilat olarak tabii ki tarzımız, yürüyüşümüz farklı olmak zorundadır. Bugüne kadar hep işimiz millet, derdimiz millet oldu, bu anlamda hep milletle birlikte yürüdük” şeklinde konuştu.
Toplu sözleşmenin sorunlu alanları yeniden düzenlenmelidir
Kamu görevlileri sendikacılığı olarak toplu sözleşme hakkını elde ederek önemli bir merhaleyi geçtiklerini kaydeden Yalçın, kamu görevlilerinin toplu sözleşmesiyle işçilerin toplu sözleşmeleri arasında birçok fark olduğunu, bu farkların ortadan kaldırılmasını, sorunlu alanların çözüme kavuşturulmasını istediklerini vurguladı.
Dayanışma aidatı konusuna da değinen Yalçın, “Kanunun dayanışma aidatına mesafeli duruşundan kaynaklı durumu göz önünde bulundurarak muadili bir teklifi her toplu sözleşme masasına sunuyoruz. Diyoruz ki toplu sözleşme ikramiyesi yetkili sendika üyelerine yüzde yüz artırımlı ödensin. Diğer kamu görevlileri bundan faydalanacaksa yetkisiz olanlar gibi sendikasız olanlar bundan faydalanacaksa bu kısım ayrıca tartışılsın ve emeğin hakkı teslim edilsin. Siz birçok şeyden feragat ederek gayret gösterirken, herkesin aynı değerlendirildiği bu sistemin kabulü asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Teşkilat eğitimi yapıldı, sendikal çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu
Açılış konuşmasının ardından, Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, basın ve iletişim alanında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verirken, Dr. Mustafa Bostancı ise medya ile ilgili bir sunum yaptı.