AİLE BİRLİĞİ VEYA SAĞLIK MAZERETİ BULUNAN ÖĞRETMENLERE İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE TÜM EĞİTİM KURUMLARININ AÇILMASINI İSTEDİK

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aile birliği veya sağlık mazeretine bağlı olarak mazeretinin bulunduğu ilin 4., 5. ve 6. hizmet alanına ataması yapılan öğretmenlere, il içi yer değiştirmeler de tüm eğitim kurumlarının açılmasını talep ettik.

Zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunan öğretmenlerde aile birliği veya sağlık mazeretine bağlı olarak mazeretinin bulunduğu ilin 4., 5. ve 6. hizmet alanına ataması yapılan öğretmenler, atandıkları okullarında zorunlu hizmetini yapmaya devam etmektedir. Her yıl Nisan ayında bakanlıkça yapılan zorunlu hizmet durumu güncellemelerinde ise bu öğretmenlerin zorunlu hizmet durumu bakanlığın İKBS sisteminde “yükümlü” olarak güncellenmektedir. Zorunlu hizmet durumu “yükümlü” olarak güncellenen bu öğretmenlerimiz ise il içi yer değiştirmelerinde 1., 2. ve 3. hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarını tercih edememekte, sadece tercihlerine 4., 5. veya 6. hizmet alanındaki eğitim kurumları açılmaktadır. Bu durum ise öğretmenlerimiz açısından bir takım mağduriyetlere sebebiyet vermektedir.

Öğretmenlerimizin yaşadığı bu mağduriyetlerin il içi yer değiştirmeler başlamadan giderilmesi için  Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber