Öğretmenlerin Seminer Programında Değişiklik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2024-2025 Eğitim öğretim yılı, 9 Eylül pazartesi günü itibariyle başlayacak. Öğrenciler, 9 Eylül tarihinde okullarına kavuşurken, öğretmenler ise yüz yüze gerçekleştirilecek olan mesleki çalışmalara katılacak. Son edinilen bilgilere göre, öğretmen seminerlerinde önemi bir değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlerin seminer dönemi Eylül 2 tarihi itibariyle başlıyor. Öğretmenler önceki seminerlerin aksine bu seminer döneminde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik eğitici eğitimleri kapsamında çalışmalar yapacak.

”2-6 Eylül tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinesinde yapılacak.”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik planlanan eğitimler kapsamında eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başladı. Öğretmenlerin eğitimi ise 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında mesleki çalışma döneminde il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde yapılacak. Eğitimler, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9’uncu sınıf düzeyinde öncelikle bu sınıflarda derslere girecek öğretmenlere yönelik il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından üç gün sürecek şekilde teorik ve uygulamalı olarak planlanacak ve uygulanacak.

”Teorik ve uygulamalı eğitimler yapılacak.”

Eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından tüm kademelerde okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9’uncu sınıf düzeyleri dışındaki diğer sınıf düzeylerinde derslere giren öğretmenlere yönelik de ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimler yapılacak.

”Branş temelli en fazla 50 kişilik gruplar şeklinde düzenlenecek.”

Söz konusu sınıf düzeylerinde derse giren öğretmenlere yönelik düzenlenecek eğitimler; birinci dönem içinde yer alan ara tatilde, il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince planlanarak yapılacak ve tüm öğretmenlerin ilgili eğitimlere katılımı sağlanacak. Planlanan eğitimler branş temelli olarak en fazla 50 kişilik gruplar şeklinde düzenlenecek.

Kaynak: Mebpersonel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak